Huippu-urheilu

Keppijumppaa liikuntasalissa. Nelinkontin selkää pyöristävä tyttö jumppamatolla, toinen ihminen ohjaamassa asentoa. Ryhmä ihmisiä juoksemassa liikuntasalissa. Ryhmäkuva nuorista.

Tanssiurheiluliiton maajoukkuetoiminnan tarkoitus on tukea kansallisesti tai kansainvälisesti kykynsä osoittaneita urheilijoita oman harjoittelunsa ja valmentautumisensa kokonaisvaltaisessa kehittämisessä ja sitä kautta kansainvälisen tulostasonsa nostamisessa.

Maajoukkuetoiminnan ensisijaisena tavoitteena on tehostaa ja lisätä valmennusta varsinaista lajivalmennusta tukevilla osa-alueilla. Näitä ovat mm. henkilökohtaista lajivalmennusta tukevien perusvalmiuksien kehittäminen, psyykkinen valmennus, kehonhuolto, ravitsemus, valmennus- ja kilpailuohjelman suunnittelu ja antidoping.

Yleisenä tavoitteena on urheilijoiden sekä fyysisten että psyykkisten valmiuksien tasapainoinen kehittäminen ja sitä kautta suorituskyvyn parantaminen sekä yksilö-, pari- että joukkuetasolla. Yksilöllisestä lajivalmennuksesta huolehtivat henkilökohtaiset valmentajat, joiden työtä tuetaan mm. valmennuskoulutuksen avulla ja tuomalla tarvittavia työkaluja ja asiantuntijapalveluita valmentajien ja valmennettavien ulottuville. Myös tanssijoille kehitettyä omaa kuntotestausjärjestelmää kehitetään edelleen maajoukkuetoiminnan puitteissa.

Tiettyjen valmennustapahtumien yhteyteen suunnitellaan oma ohjelma myös henkilökohtaisille valmentajille. Sen tavoitteena on valmennusosaamisen kehittäminen, yhteistyön edistäminen ja tiedon jakaminen eri osapuolten välillä maajoukkuetoiminnan edelleen kehittämiseksi ja urheilijoiden eteenpäin viemiseksi. Maajoukkuetapahtumien yhteydessä järjestetään tapaamisia tai ohjelmaa myös juniori- ja nuorisoikäisten urheilijoiden vanhemmille. Tämän tarkoituksena on edesauttaa mahdollisimman kokonaisvaltaisen ja ehyen tukirenkaan muodostumista kunkin urheilijan ympärille.

Suomen Tanssiurheiluliiton huippu-urheilusuunnitelma