Toiminnanjohtajan palsta 42.24

JULKAISTU: 16.10.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Viime perjantaina, 11.10.2024, järjestettiin Keskustelufoorumi liiton strategiasta, organisaation uudistuksesta ja vaikutuksista budjettiin. Pyyntö tilaisuuden järjestämisestää tuli seuroilta ja vakio- ja latinalaistanssijaoksen (VAL) kautta liitohallitukselle. Tilaisuuteen oli ilmoittautunut kymmenen eri seuran edustajat. Ilmoittautuneita oli sekä vakio-latinalaistanssiseuroista että rock’n’swing seuroista. Lisäksi linkki kokoukseen oli lähetetty kaikille liittohallituksen jäsenille. Perjantai-iltana paikalla oli kuuden seuran edustajat, liittohallituksen puheenjohtaja ja neljä hallituksen jäsentä, seurakehittäjä ja toiminnanjohtaja. Kiitos kaikille läsnäolleille.

Strategiatyöryhmän puheenjohtaja Harri Harjula esitteli liiton strategian nykytilaa, vuoden 2025 strategiset tavoitteet ja vuosille 2026–2029 suunniteltuja painopistealueita. Lisäksi Harjula nosti esille erilaisia yhteenvetoja vuoden 2023 jäsenmäärästä, lisenssienmäärästä, seurakehittäjän vuoden 2023 raportista sekä vuona 2023 tehdyn yhdistysten vuosi-ilmoituksen raportista. Esityksen avulla syntyi selkeä kuva liiton nykytilasta ja tavoitteista tuleville vuosille. Harjulan esitys herätti mielenkiintoa ja keskustelua esille nousseista asioista. Läsnäolleiden seurojen edustajia kannustettiin ryhtymään strategiatyöhön omissa seuroissaan, ellei strategia vielä ole olemassa.

Puheenjohtaja Liusvaara esitteli organisaatiokaavion, joka on nähtävissä liiton Strategian viimeisenä sivuna. Liiton hallinnon uudelleen organisoituminen aloitetaan yhtenä strategisena päätavoitteena vuonna 2025. Suurin muutos tulee olemaan operatiivisten tehtävien siirtyminen liittohallitukselta johtoryhmälle. Johtoryhmässä asioita edistämässä tulee olemaan henkilö jokaisesta liiton lajijaoksesta, joihin kuuluvat myös breik ,FDO lajit, paraurheilu sekä toimistolta, ammattilaisjaoksesta ja huippu-urheilusta. Organisaatiokaavion lisäksi Liusvaara esitteli Ohjesääntöä, joka selventää muun muassa liiton hallinnon eri toimijoiden tehtäviä, vastuita ja valtuuksia. Vuoden 2025 budjetointiin organisaation uudistaminen ei vielä aiheuta muutoksia. Suoraan liiton budjetissa olevien lajijaosten budjetin seurantavastuut otetaan joiltakin osin käyttöön tulevana vuonna. Muutamia kysymyksiä ja kommentteja esitettiin myös organisaatiokaavioon ja ohjesääntöön liittyen.

Olin erittäin tyytyväinen, kun VAL toi syyskuun liittohallituksen kokoukselle esityksen foorumin järjestämisestä. Juuri noin organisaation kuuluukin  toimia. Vähäinen ennakkoilmoittautuneiden määrä harmitti hieman ja lopullinen paikalla olleiden määrä oli pienoinen pettymys.  Syitä vähäiseen osallistumisintoon voi olla perjantai-ilta, ilta juuri ennen 10-tanssin SM-kilpailua, ennakkoilmoittautuminen, tapahtuman viestintä ei ole tavoittanut seuroja tai joku muu syy, mutta toivottavasti ei ainakaan se, ettei yhteiset asiat kiinnosta. Kaikki ne seurat, joiden edustaja olivat paikalla, saivat rautaisannoksen hyvää dataa myös oman seuran kehittämisen tueksi. Tässä vielä linkit liiton Strategiaan https://www.dancesport.fi/wp-content/uploads/2024/01/STUL-strategia-2024-2029-tiivistelma.pdf ja Ohjesääntöön https://www.dancesport.fi/wp-content/uploads/2024/04/Suomen-Tanssiurheiluliitto-ry-Ohjesaanto-2024.pdf. Näihin kannattaa tutustua omatoimisesti ja palata myös omaa seuraa kehittäessänne.

Keskustelufoorumin lopuksi liiton puheenjohtaja toivotti seurojen edustajat tervetulleiksi jatkamaan keskustelua liiton syyskokoukseen 10.11.2024 klo 15.00, Sporttitalolle Helsinkiin. Kokoukseen toivotaan mahdollisimman monen seuran edustajien tulevan paikalle, mutta myös etäosallistuminen on mahdollinen.

Mukavaa syksyn jatkoa

Terveisin Pirjo

Jos mieltäsi askarruttaa joku asia, ota rohkeasti yhteyttä

(050-4080 122 tai pirjo.koivula(a)dancesport.fi)