Luttinen ja Jauhiainen tanssivat 10-tanssin Suomen-mestareiksi

JULKAISTU: 14.10.2024, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Mediatiedotteet, Tulostiedotteet

10-tanssin SM-mitalit jaettiin viikonloppuna Suomen Tanssiurheiluliiton ja La’ Teamin Kaarinassa järjestämässä SM-kilpailussa. 10-tanssi käsittää nimensä mukaisesti kymmenen eri tanssia, joista viisi on latinalais- ja viisi vakiotansseja, joskin lapset kilpailivat kuudessa tanssissa. Mukaan kilpailuun oli ilmoittautunut lapsista eläkeläisiin sata paria, jotka kilpailivat mitaleista kahdeksassa luokassa.

Yleisen sarjan mestaruuden voittivat DanceLinen Mikke Luttinen ja Miina Jauhiainen. Ensimmäistä kauttaan yleisessä sarjassa kilpaileva pari oli finaalissa omaa luokkaansa, sillä heidät arvioitiin parhaiksi kaikissa kymmenessä tanssissa. SM-mitali oli heille vuoden toinen, sillä vakiotansseissa Luttinen ja Jauhiainen voittivat SM-hopeaa.

Mestaruus merkitsi voittajille paljon. “Suomen mestaruus on meille tunnustus pitkäjänteisestä työstä, jota olemme treenisalilla tehneet. Vaikka tällaisen tittelin voittaminen tuntuu hienolta ja merkitsee paljon, on meille kaikista tärkeintä kehittyminen tanssijoina ja se, että omaa tanssia saa vietyä aina uudelle tasolle”, Luttinen ja Jauhiainen kertoivat kilpailun jo päätyttyä.

Voiton taustalla oli pitkäjänteisen työn lisäksi myös aimo annos itseluottamusta. “Uskomme, että meidät vei voittoon tässä kisassa se, että luotimme omaan tanssiin ja uskoimme mahdollisuuteemme voittaa tämä kisa, minkä annoimme myös näkyä tanssilattialla”, Luttinen ja Jauhiainen analysoivat voiton tuoneita suorituksiaan. SM-mitali oli parille siis toinen yleisestä sarjasta, mutta palkintokaapista löytyy mitaleita myös nuorison puolelta.

Hopea- ja pronssimitalit menivät La’ Teamin tanssijoille, ja palkintosijoilla nähtiin veljespari. Veljistä nuorempi, Elias Saastamoinen, juhli parinsa Emmiina Alimattilan kanssa SM-hopeaa. Luttisen ja Jauhiaisen tavoin hekin kilpailevat ensimmäistä vuottaan yleisessä sarjassa.

Isoveli Henrik Saastamoinen oli uuden parinsa Saana Pellisen kanssa pronssilla. Henrik Saastamoiselle 10-tanssin SM-mitali oli neljäs peräkkäinen, mutta ensimmäinen Pellisen kanssa. Pari alkoi näet tanssia yhdessä vasta kesällä. Erittäin tiukassa mitalikamppailussa neljännelle sijalle taipuivat kauhajokelaista Casinoa edustavat Daniel Eklund ja Olivia Eklund.

Kilpailun suurimman luokan, nuorison, mestareiksi kruunattiin puolustavat mestarit Nikita Haruns ja Anastasija Prikul (TanssiDans). Parin kausi on ollut ensiluokkainen, sillä keväällä palkintokaappi sai täydennystä sekä vakio- että latinalaistanssien SM-kullalla. Hopeaa juhlivat Boleron Benjamin Ahti ja Hede Kilp.

Nuorison kaksi parasta olivat omaa luokkaansa, sillä Haruns ja Prikul olivat finaalissa jokaisessa tanssissa parhaita ja Ahti ja Kilp jokaisessa toiseksi parhaita. Pronssista sen sijaan käytiin äärimmäisen tiukka kilpailu. Lopulta TanssiDansin Eeli Ilvonen ja Aada Väisänen juhlivat pronssia jättämällä niukasti taakseen Telemark Teamin Matti Mankkisen ja Ella Pruikkosen.

Juniori 2:ssa TK Masterin Jelisei Zemljannikov ja Vlada Sidunova täydensivät mitalisuoransa. He saivat vakio- ja latinalaistanssien SM-kultiensa jatkoksi nyt myös 10-tanssin SM-kultaa. Hopeaa juhlivat Vakitan Julius Juslin ja Nelli Koivula, jotka on voittajien tavoin nähty kesän aikana kansainvälisissäkin kilpailuissa. Pronssille ylsivät Vili Niemelä ja Lumina Leukkunen (DSC Oulu). Finaalissa eli kuuden parhaan joukossa nähtiin peräti neljä DSC Oulun paria!

DSC Oulun Mikael Lehtola ja Charlotte Rissanen juhlivat juniori 1:n SM-kultaa. Mitali kirkastui vuoden takaisesta juniori 1:n SM-pronssista. Hopealle ylsivät TK Masterin Maximilian Pehkonen ja Olivia Ignatyeva ja pronssille DSC Oulun Pavel Zakharov ja Lena Ståhlberg.

SM-kilpailussa nähtiin myös senioreita. Pasi Rautio ja Minttu Pajunen (Lumets) voittivat seniori 1:n mestaruuden peräti kolmannen kerran peräkkäin! Pari oli finaalissa lopulta ylivoimainen, sillä heidät arvioitiin parhaiksi kaikissa kymmenessä tanssissa. Hopeaa voittivat Team HSDS:n Mikko Minkkinen ja Mari Minkkinen ja pronssia Vaasan Viuhkan Rami Merisaari ja Katja Malmi-Merisaari.

Päivän vanhimmat osallistujat nähtiin seniori 3 -luokassa, jolla oli ensi kertaa SM-arvo. Historiallista mestaruutta juhlivat Mikkelin Urheilutanssijoiden Olli-Pekka Vanhala ja Tiina Tarvonen. Niukalla erolla toiseksi sijoittuivat Kouvolan Terpsikerhon Timo Pyykkönen ja Anu Peltonen. Pronssille sijoittuivat haminalaisen Have Stepin Risto Lindroos ja Anne-Mari Lindroos.

Mestaruudet jaettiin myös lapsi 1- ja lapsi 2 -luokissa, joissa tanssittiin kuusi tanssia. Lapsi 2:n mestareiksi kruunattiin Olli Palkivaara ja Kiana Iliev (Team HSDS) ja lapsi 1:n voittivat Lenni Kilpinen ja Amanda Lahtinen (DSC Oulu).

Satoja katsojia oli löytänyt tiensä Valkeavuoren liikuntahalliin, ja tunnelma oli katossa. Yleisölle katsojille kiitosta jakoivat myös yleisen sarjan mestarit Luttinen ja Jauhiainen. “Kisapaikka oli hienosti laitettu, tunnelma oli kohdillaan ja yleisö kannusti meidät sekä muut tanssijat parhaisiin suorituksiin”, he iloitsivat kilpailun jälkeen.

Kaikki tulokset ovat nähtävillä tulospalvelussa.