Johannes Hattusesta Breaking Team Finlandin uusi päävalmentaja

JULKAISTU: 26.9.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Vuodesta 2020 Suomen breikkimaajoukkueen, Breaking Team Finlandin, päävalmentajana toiminut Jussi “Focus” Sirviö jättää tehtävänsä aikuisten päävalmentajana. Vuoden alussa nuorten maajoukkueen päävalmentajana aloittanut Johannes “Hatsolo” Hattunen toimii jatkossa myös aikuisten joukkueen päävalmentajana.

Suomen breikkimaajoukkue toimii Suomen Tanssiurheiluliiton alaisuudessa ja joukkueen valmennusta ja toimintaa kehittää yhteistyössä Suomen Breikkiliitto ja Suomen Tanssiurheiluliitto.

Neljä vuotta päävalmentajana toiminut Sirviö muistelee mennyttä olympiadia hyvillä mielin: “Neljä vuotta sitten otin päävalmentajan roolin suurella kunnialla vastaan ja lähdettiin kohti uutta ja tuntematonta. Tavoitteena oli luoda maajoukkuetoimintaan rakenteet, jotka kantavat myös tuleville sukupolville ja siinä onnistuttiin.” Sirviö uskoo, että maajoukkue on jatkossakin huippuvalmennuksen alla: “Johannes on varmasti paras mahdollinen valinta uudeksi valmentajaksi. Onnea uuteen pestiin Johannekselle!”

Johannes Hattunen lähtee uuteen pestiin nöyränä ja innoissaan. “Vetää tän kaverin aika hiljaiseksi. Maajoukkueen päävalmentajan tehtävä ei ole ainoastaan rooli – se on matka, joka ei ole vain minun, vaan jokaisen joukkueen jäsenen”, Johannes summaa. “Meillä on käsissämme lahjakas tiimi, joka ei pelkästään kilpaile, vaan luo uutta, inspiroi ja ottaa kantaa. Aika lähteä yhdessä reissuun.”

Maajoukkueen kisakausi jatkuu tällä viikolla, kun Kiinassa käydään breikin nuorten MM-kisat. Suomesta kisaamassa ovat nuorten A-tiimiläiset Eemil Lensu, Aaron Asukas, Linda Bilishenko sekä Nanna Virkkunen.