Suomalaisilta hyvät suoritukset juniorien MM-vakiotansseissa

JULKAISTU: 15.9.2024, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Mediatiedotteet, Tulostiedotteet

Romaniassa kilpailtiin viikonloppuna vakiotanssien maailmanmestaruudesta juniori 2 -ikäluokassa. Mukana oli kaksi suomalaisparia, ja molemmat suoriutuivat kilpailusta hyvin. Kärkitaistelussa suomalaisia ei kuitenkaan nähty.

Ensimmäistä kertaa MM-kilpailuissa kilpailleet, keväällä ikäluokan SM-hopeaa voittaneet Julius Juslin ja Nelli Koivula pääsivät mittauttamaan tasonsa maailman kärjen kanssa. Yhteensä kilpailuun oli ilmoittautunut peräti 56 paria. Juslin ja Koivula selvittivät tiensä toiselle kierrokselle, mutta sitä pidemmälle kilpailu ei enää jatkunut. Pari sijoittui lopulta 44. sijalle.

Mukana olivat myös ikäluokan hallitsevat Suomen-mestarit Jelisei Zemljannikov ja Vlada Sidunova. He ovat jo kokeneita kansainvälisten kilpailuiden kiertäjiä, ja tälläkin kaudella takana on kilpailuita muun muassa Italiassa, Saksassa ja Kiinassa. Juslinin ja Koivulan tavoin Zemljannikov ja Sidunova etenivät toiselle kierrokselle, ja lopulta he jakoivat sijoja 32–34. Paikka kolmannelle kierrokselle ei jäänyt kauas, mutta tällä kertaa tanssit jäivät kahteen kierrokseen.

Mestaruuden vei kotikilpailuissaan tanssinut romanialaispari Radu Raul GabrielUsvat Ioana. Hopealle tanssivat saksalaiset Yigit Bayraktar ja Lukrecija Kuraite ja pronssille sijoittuivat moldovalaiset Ciprian Nucaru ja Alexandrina Martinova. Yhteensä MM-kilpailuissa oli mukana 31 eri maata edustaneita kilpailijoita sekä yksi neutraali pari.