Päivä: 1.4.2025

Tanssin päivä 29.4. & Unelmien liikuntapäivä 10.5.

JULKAISTU: 1.4.2025, KATEGORIAT: Yleinen

🎉💃 Tanssin päivä 29.4. & Unelmien liikuntapäivä 10.5. – Tehkää näkyvä tempaus! 🕺🎊

Hei tanssin ystävät! Onko seuranne valmis tuomaan tanssin ilon kaikkien ulottuville? Nyt on täydellinen tilaisuus järjestää jotain huikeaa ja näkyvää! 😍

🔥 Järjestäkää tempaus ja herättäkää huomiota! 🔥
Vielä ehditte suunnitella jotain ainutlaatuista. Olisiko näistä seuraavista jokin idea, jonka teidän seura voisi toteuttaa:

Avoimet ovet – Kutsukaa kaikki mukaan!
💃 Erikoistunti – Entä koko seuran salsatunti tai argentiinalaista tangoa?
👯 Tuo ystävä / vanhempi tanssimaan – Kaksin aina kivempaa!
🎭 Feissaus – Järjestäkää näyttävä tanssiesitys julkisella paikalla tai jalkautukaa flyjereiden kanssa kaupungin katukuvaan!
💰 Erikoishintainen tanssitunti – Houkutelkaa uusia tanssijoita!
🧘 Kehohuoltotunti – Näytä, miten hyvinvointi ja tanssi kulkevat käsi kädessä.
🏋️ Yhteinen fysiikkatreeni
📢 Tanssin hyödyistä kampanjointi – Miksi tanssi on parasta liikuntaa?

📩 Kerro tempauksestanne liitolle viimeistään 20.4.
Lähetä meille juttuvinkki osoitteeseen tiedotus@dancesport.fi, niin kokoamme yhteenvedon ja nostamme tempauksenne esiin kanavissamme!

Nyt on aika tuoda tanssi kaikkien tietoisuuteen – tehkää se näyttävästi! 💥💃🔥

HOX Vuosi-ilmoituksia puuttuu

JULKAISTU: 1.4.2025, KATEGORIAT: Yleinen

Vuosi-ilmoitusken oli antanut määräaikaan, 28.3.2025, mennessä 39 jäsenyhdistystä. Vastaamiseen annetaan lisäaikaa 8.4.2025 saakka. Tämän jälkeen tilanne vastaamatta jättäneiden jäsenyhdistysten osalta viedään liittohallituksen käsittelyyn.

Kyselyn tärkeä tavoite on liiton oman toiminnan kehittäminen ja jäsenyhdistysten tarpeiden parempi huomioiminen.

Vuosi-ilmoituksen kautta saadun tiedon pohjalta voimme kehittää koulutusta, kohdentaa toimenpiteitä jäsenyhdistysten haasteiden ratkaisemiseksi ja tarjota parempaa tukea jäsenyhdistysten esiin tuomissa asioissa.  Annettujen vastausten yhteenvedon tietoja hyödynnetään myös liiton strategiatyössä ja OKM:n yleisavustushaussa. Vuosi-ilmoituskyselyyn vastaaminen on jokaisen seuran etu ja velvollisuus.

Ajantasaiset yhteystiedot tärkeitä

Tärkeä osa kyselyä on jäsenyhdistysten yhteystietojen päivittäminen. Liitto on jo vuosia lähettänyt jäsenyhdistyksille Jäsentiedotteita, jotka sisältävät tärkeää informaatiota. Jokaisen jäsenyhdistyksen tulee huolehtia, että yhteystiedot ovat ajan tasalla.

Jäsenyhdistyksen vuosi-ilmoitus 

Ruutuja joihin kynällä piirretään väkäsiä.

Coach-rannekkeet Vakiotanssien SM-kilpailuun 12.4.2025

JULKAISTU: 1.4.2025, KATEGORIAT: Yleinen

Kaikilla seuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kaksi valmentaja coach-listalle. Seura voi ilmoittaa yhden lisä valmentajan coach- listalle jokaisesta seuraavasta alkavasta viidestä  Lapsi + Jun1 + Jun2 + Nuoriso parista. (6, 11, 17 paria jne)

Esimerkki: Seuralla X on kilpailussa 2 Jun1 paria, 3 Jun2 paria ja 2 Nuorisoluokan paria (yhteensä 6 paria). Seura voi ilmoittaa 2 valmentajaa + yhden lisävalmentajan Coach-listalle. Jos ilmoitettuja pareja on 5 lisävalmentajaa ei voi ilmoittaa.

Coach-listalle ilmoitettu henkilö voi liikkua vapaasti lämmittelytiloissa ja kilpailulattia-alueella.

HUOM! Coach-lipun saa vain henkilö jolla on voimassa oleva liiton Valmentajalisenssi.

Ohjeet:

  • seura ilmoittaa valmentajan nimen ja seuran 9.4.2025 mennessä
  • coachiksi nimetty valmentaja lunastaa pääsylippunsa (25 €) kilpailupaikalle tullessaan ja saa coach-rannekkeen
  • ranneketta on pidettävä ranteessa koko kilpailupäivän ajan
  • vain henkilö, jolla on ranneke, pääsee kilpailun lattia-alueelle ja pukuhuoneisiin
  • ranneke oikeuttaa istumapaikkaan katsomossa

Seura ilmoittaa valmentajansa alla olevan linkin kautta
Coach-listalle ilmoittaminen

Henkilö jonka mustassa paidan selkämyksessä lukee valkoisella coach.

Seuratukiasiaa

JULKAISTU: 1.4.2025, KATEGORIAT: Blogi

                                                                                                                                                                                                                                             Seurakehittäjän blogi 1.4.2025

Muistutan joka vuosi yhdistyksiä useampaankin kertaan seuratukihausta, sen suunnittelusta ja ohjeistuksesta. Olen muistanut aina myös mainita, että hankkeista on pidettävä omaa talousseurantaa. Puhutaan kustannuspaikasta, jolle kaikki ko. hankkeeseen kuuluvat menot ja tulot kirjataan.

Mutta olenko puhunut tarpeeksi siitä, että kun hanke on saatu ja sitä lähdetään työstämään ja toimittamaan, tarvitaan yhtä tarkat muistiinpanot ja kirjaukset myös toiminnallisesta osuudesta. Vastaan itse, että en ole. Kirjausten ja muistiinpanojen puuttuminen on tullut jälleen esille, kun hankkeet ovat päättyneet ja on raportoinnin aika. Kun muistiin merkintöjä ei ole tai ne ovat puutteellisia, raportointi on erinomaisen haasteellista.

Kerrataan siis vielä. Ensinnäkin, kun teette seuratukihakemusta, muistakaa tallentaa hakemus myös itsellenne. Samoin päätös, kun seuratuki on myönnetty. Kun hanke käynnistyy, pitäkää toiminto- ja tapahtumakohtaista päiväkirjaa kaikesta, mikä hankkeeseen liittyy. Yhteistyökumppanit ja sidosryhmä, mikä on kenenkin tehtävä ja rooli, millä kouluilla ja päiväkodeilla käydään ja milloin, ketä tavataan, mitä sovitaan, miten työ jaetaan, miten, milloin, ja kenelle markkinoidaan ja viestitään, milloin ja missä ryhmät/kurssit/leirit toteutuvat, kuka ohjaa ja paljonko osallistujia on ollut paikalla, millaista palautetta saadaan, millaisia tuloksia syntyy, milloin ja miten ohjausryhmä on kokoontunut jne.

Jos näyttää, että hanke ei jostain syystä etene suunnitelmien mukaan ja toteutus näyttäisi ajautuvan jopa eri raiteille, on  tärkeää olla yhteydessä Opetus ja kulttuuriministeriöön avustuksista vastaavien asiantuntijoiden kanssa ja kysyä heiltä neuvoa. Myös minulle voi soittaa.

Kun asioista on tarkat muistiinpanot ja muut dokumentit, sanallisen raportin tekeminen on helppoa. Kirjauksissa auttaa, jos muistiinpanojen väliotsakkeet ovat samoja, mihin asioihin raportissakin pitää vastata. Tutustukaa siis myös raportointiohjeeseen ja sen otsikoihin. Yhdistystä ja seuraa itseään samoin kuin rahoittajaa kiinnostavat erityisesti, miten asetetut tavoitteet on saavutettu, mitä tuloksia on saatu aikaan ja mikä on ollut hankkeen vaikuttavuus sekä mitä toiminnan kehittämistarpeita hanke on nostanut esille. Yhtä tärkeä tieto on sekin, että jos kaikki ei ole mennyt suunnitelmien mukaan, miksi näin on käynyt ja millaisia mahdollisia korjausliikkeitä asialle on tehty. Hakemusvaiheessa tehty hyvä ja monipuolinen riskikartoitus on jo toivottavasti ennaltaehkäissyt ja vähintäänkin puolittanut nämä ei toivotut ja usein lisäaikaa ja resursseja vaativat tilanteet.

Siis kaksi asiaa: taloudenseurantaa varten oma kustannuspaikka, johon kaikki hankkeen kulut ja tulot merkitään selitteineen.  Ja toinen ”asiakirjasto”, johon kirjataan ja merkitään kaikki toiminnot yhtä yksityiskohtaisesti. Ensi hankekaudella tämä muistetaan. Eikö vaikka?

Toinen asia, josta haluan muistuttaa, on hankkeessa ilmoitettavat jäsenmäärät. Ministeriössä on kiinnitetty huomioita siihen, että joissakin hakutiedoissa ilmoitettu jäsenmäärä poikkeaa siitä, minkä yhdistys ja seura on antanut liitolle. Tähän liittyen ministeriöltä on tullut liitolle jo joitakin kyselyitä ja tarkistuksia.

Liikuntalain tarkoituksen mukaisesti ja siihen perustuen yhdistysten ja seurojen tulisi antaa yhtenäiset jäsentiedot riippumatta organisaatiosta, joka niitä pyytää. Näin toimien valtakunnalliset tilasto- ja muut seurantatiedot saadaan yhteneväisiksi ja liikuntatoimen kehittämistyön perustaksi.  Tähän kiinnitetään jatkossa yhä tarkempaa huomioita myös seuratukihakemuksien lausuntokierroksella.

Heti kun entiset hakemukset on raportoitu, uuden hankekauden suunnittelu alkaa. Onnea matkaan! Tuen ja sparraan teitä mielelläni.

Katriina, seurakehittäjä

Lasten tanssin linjaustyö etenee – kokous 27.3

JULKAISTU: 1.4.2025, KATEGORIAT: Yleinen

Lasten liikunnan uusi suunta -työryhmän kokouksessa keskusteltiin lasten tanssin linjauksesta kilpailujärjestelmien näkökulmasta. Kokouksessa käytiin läpi, miten kilpailutoimintaa voidaan kehittää entistä lapsilähtöisemmäksi. Olympiakomitean tapahtuma 18.3. toi esiin monia tärkeitä näkökulmia, jotka tukevat tanssiurheilun linjaustyötä.

Kokouksessa nousivat esiin muun muassa musiikin linjaukset, kilpailusalin koko sekä viestintä lasten urheilusta. Linjausta tehdessä arvioidaan, mitä nykyisistä järjestelmistä säilytetään ja mitä muutoksia tarvitaan, jotta kilpailujärjestelmät edistäisivät kestävää ja lapsilähtöistä tanssiurheilua entistä paremmin. Lopullinen linjaus tulee sisältämään sekä velvoittavia osia että suosituksia ja ohjeistuksia.

Työryhmä on perustamassa Lasten tanssin valmennuksen kehittämispäivässä ideoitua valmentajien Facebook-ryhmää. Ryhmässä jaetaan ideoita ja materiaaleja ja ryhmä tulee toimimaan myös yhteisenä keskustelukanavana.

Työryhmä jatkaa linjaustyötä lasten tanssiharrastuksen kehittämiseksi!

Otsikkolehti, jonka kannessa lapsia tanssimassa