Suomalaisille arvokasta kokemusta nuorison EM-10-tanssista

JULKAISTU: 21.10.2024, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

10-tanssin nuorisosarjan EM-mitalit jaettiin viikonloppuna Puolassa. Suomesta arvokilpailuun lähti yksi pari, Matti Mankkinen ja Ella Pruikkonen. Arvokilpailu oli heille uran ensimmäinen – aiemmin kokemusta on kertynyt kotimaan parkettien lisäksi vain pienimuotoisemmista kansainvälisistä kilpailuista.

Kilpailun kova taso kävi nopeasti ilmi, ja Mankkisen ja Pruikkosen tie nousi harmillisesti pystyyn ensimmäisellä kierroksella. Nuoret suomalaiset sijoittuivat lopulta 22. sijalle.

“Kisapaikka oli meille jo ennestään tuttu, mutta erittäin liukas lattia yllätti meidät. Kilpailun taso oli erittäin korkea, ja tällä kertaa meidän tanssimme ei riittänyt paikkaan seuraavalla kierroksella. Olemme kuitenkin erittäin tyytyväisiä perjantain suoritukseemme, jota pystyimme parantamaan viikonlopun avoimissa kilpailuissa”, pari kommentoi kilpailun jälkeen.

Kotimaassa Telemark Teamia edustavat Mankkinen ja Pruikkonen saivat kilpailusta kokemusta Euroopan kärjen tasosta. He olivatkin tyytyväisiä kilpailuviikonlopun antiin ja kiittelivät valmennustiimiään ja erityisesti mukana matkustanutta Vesa Anttilaa.

Nuorison 10-tanssin EM-kultaa voitti finaalissa omaa luokkaansa ollut espanjalaispari Adrià Hernández ja Emilija Ulčinaitė. Hopealle sijoittuivat Liettuan Kristupas Mlinskas ja Liepa Rudnickaitė ja pronssille Romanian Ştefan Alexandru Padurariu ja Malina Elena Constandache.