Kansainvälisistä kilpailuista hyviä suorituksia

JULKAISTU: 15.10.2024, KATEGORIAT: Tulostiedotteet

Samaan aikaan 10-tanssin SM-kilpailun kanssa järjestettiin useita kansainvälisiä kilpailuita. Suomalaiset onnistuivat kansainvälisillä lattioilla hyvin, vaikka mitalisijat menivät kilpailijoille.

Alankomaiden Rotterdamissa kilpailtiin latinalaistanssien EM-mitaleista U21-ikäluokassa. Suomesta kilpailuun osallistuivat Stefan Kagadi ja Adriana Johanson, jotka ylsivät 70 parin joukossa komeasti sijalle 13. Kagadi ja Johanson pääsivät neljännelle kierrokselle ja olivat ensimmäinen viidenneltä kierrokselta karsiutunut pari jatkopaikan jäätyä vain neljän pisteen päähän.

Mestaruus meni Italiaan, sillä voittajiksi kruunattiin pari Luigi La Rocca / Marika Maria Scerra. Hopeaa voittivat Saksaa edustaneet Demid Anisimov ja Giuliana Domingues da Silva ja pronssia romanialaiset Kostner Walter Bogdan ja Vida Kamilla.

Samana viikonloppuna Leipzigissa Saksassa tanssittiin yleisen sarjan vakiotanssien MM-mitaleista. Suomesta mukana olivat Toivo Markozov ja Jessica Lilja. He päätyivät kovatasoisessa kilpailussa sijalle 59. Toiselle kierrokselle otettiin 54 paria, eli suomalaisten kierrokset jäivät tällä kertaa yhteen.

Mestaruuden voittivat moldovalaiset Alexey Glukhov ja Anastasia Glazunova. Hopeaa sai Romanian pari Cocoj Rares/Matei Andreea ja pronssia Saksan pari Tomas Fainsil/Violetta Fainsil.

Viikonloppuna kilpailtiin myös seniori 2 -ikäluokan vakiotanssien MM-mitaleista. Suomesta mukana oli kolme paria, joista parhaiten sijoittuivat Kimmo Ahonen ja Päivi Rautio. He sijoittuivat lähes sadan parin joukossa 11. sijalle. Aleksi Volanen ja Irene Hägerström ylsivät jakamaan sijoja 27–29 ja Ville Häyrynen ja Krista Piippo jakamaan sijoja 39–42.