Vaasan ja Seinäjoen seudun aluetapaaminen

JULKAISTU: 14.10.2024, KATEGORIAT: Yleinen

”Yhteistyö on avainsana”                              

Näillä otsakkeen sanoilla Vaasan Viuhkan Katja päätti Tanssiurheiluliiton järjestämän Länsi-Suomen tanssiseurojen aluetapaamisemme Vaasassa 4.10.2024. Hän on niin oikeassa! Kannustimme toisiamme jatkamaan yhteistyötä, yhteisiä valmennuksia, harjoitusiltoja sekä hyvien käytäntöjen jakamisia. Ideoimme myös uusia yhdessä tekemisen muotoja. Hyvään ja siltoja vahvistavaan yhteistoimintaan kuuluu yhtä lailla avoin viestintä ja tiedon vaihto oman seuratoiminnan erityispiirteistä, painotuksista, asiakaskunnan segmentoinnista ja muista tiedoista, joista lähellä toimiville seuroille on mahdollisesti hyötyä niiden tehdessä omia suunnitelmiaan ja strategioitaan. Yhteistyön ja aktiivisen vuorovaikutuksen avulla toimijoille vahvistuu ja ehkä jopa tarkentuukin oma reviiri ja sektori, jolla toimia sekä omat kohderyhmät ja sidosryhmät, joita palvella.

Yhteistoiminnan lisäksi puhuimme jäsenhankinnasta. Seuroilla on omia tiloja, jotka ovat illalla tupaten täynnä, mutta päiväsaikaan vähemmällä käytöllä. Seuroilla on myös ohjaajia, joilla olisi aikaa ja innostusta päiväryhmien ohjaamiseen. Yhdistetäänpä tämä! Löysimme montakin kohderyhmää, jotka ovat jo valmiiksi ryhmäytyneitä, kokoontuvat päiväaikaan ja ehkä jopa kaipaavat uutta ideaa ja vaihtoehtoisia sisältöjä toiminnalleen. Näitä vapaaehtoisvoimin toimivia ryhmiä on jokaisella paikkakunnalla runsaasti: työaloista ja -paikoista ja muista eri intresseistä muodostuneet eläkejärjestöt ja niiden paikallisyhdistykset, potilas- sekä sosiaali- ja terveysalan yhdistykset, liikunta-, kulttuuri- ja harrastusyhdistykset jne. Löytyisikö näistä joku ryhmä, jota voisi näytetunnein sekä tanssin muisti- ja muuta terveyttä esittelevin puhein innostaa mukaan tanssiseuratoimintaan ja sen matalan kynnyksen päivätanssiryhmiin. Sidosryhmä-. kumppanuus- ja eri toimijoiden kanssa tehtävä yhteistyö on muutenkin tätä päivää myös seuratoiminnassa. On vain pidettävä huoli, että yhteistoiminta varmistaa molemmille osapuolille lisäarvoa – molemmat voittavat. Tämä kaikki vaatii tietenkin puuhajoukon tai yhdyshenkilön, joka huolehtii yhteyksistä ja toiminnan palvelumuotoilusta.

Hieno ja tehokas päivä! Vaasasta mukana olivat Rolling Vaasa ja Vaasan Viuhka, Seinäjoelta Botafogo, Lapualta Huisku ja Raahesta Funky Hall. Tanssinohjaaja Harri Kokkosen edustuksella joukkoon kuului myös  Kuopion Dance Flow. Harri ohjasi läsnä oleville reilun tunnin rupeaman hauskoja ja helppoja Easy Dance Club -tansseja. Aluetapaamisissa on aina mukana myös ko. alueen liikunnan aluejärjestön edustaja. Hänen tietonsa ja kokonaistuntemuksensa alueen harrastus- ja liikuntatoimesta, toiminnallista olosuhteista, hankkeista sekä seuratoimintaa ja sen talouttakin tukevista palveluista on aina ollut tärkeä osa tapaamisen antia. Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:tä edusti todellinen asiantuntija, va. seurakehittäjä Katariina Haapasaari, jolta saatiin monta viisasta tietoa ja vinkkiä omaan seuratoimintaan. Lähes kaikki seurat olivatkin alueensa liikuntaorganisaatioin jäseniä. Se varmistaa, että seurat pysyvät oman alueensa ja jopa valtakunnan liikunta-asioissa ajan tasalla.

Iso kiitos kaikille mukana olleille. Erityiskiitos Rolling Vaasan Vesalle ja Ritvalle, jotka toimitte aluetapaamisemme isäntänä ja emäntänä, tarjositte upea salinne käyttöömme ja huolehditte joukkomme kahvituksesta. Seuraava tapaaminen on Tampereen seudulla ja se toteutuu jo vuoden 2025 kevätkaudella.

Katriina Lahti

Hymyileviä miehiä ja naisia seisoo parkettilattialla.,