Päivä: 3.10.2024

Terveiset Oulun tanssiseurojen aluetapaamisesta!

JULKAISTU: 3.10.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Alueellinen tanssiurheiluseurojen järjestyksessään viides tapaaminen järjestettiin tällä kertaa Oulussa 29.9.2024. Edellinen tapaaminen oli vuoden alussa Lounais-Suomessa ja sen alueen tanssiseuroille.

Aluetapaamiset on nähty yhdeksi tärkeimmistä yhteistyömuodoista tukea seurojen elinvoimaisuutta ja arkipäivää, jakaa hyviä käytäntöjä sekä herätellä seurojen alueellista yhteistyötä. Mukana on aina myös sen alueen liikunnan aluekeskuksen asiantuntija, joka tuntee kyseisen seutukunnan liikunnalliset ja toiminnalliset olosuhteet ja seuratoiminnan tukimuodot. Tällä kertaa mukana oli Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n seura- ja yhdistyskehittäjä Juha Laukka. Hän olikin loistopakkaus. Juha tunsi lajimme paremmin kuin hyvin, sillä hän itse on nuorempana harrastanut ja kilpaillut vakio- ja latinalaistansseja aivan huipulle asti. Oulusta mukana olivat Telemark Team ja Dance Sport Club ja Kajaanista Casamba. Raili Tilli, joka opetti meille tapaamisen päätteeksi Easy Dance Clubin (EDC) ohjelmistoon kuuluvan Party Samban, kertoi samalla kuopiolaisen Dance Flown kuulumisia.

Keskustelu sekä monenlaisten yhteisten ja ajankohtaisten asioiden käsittely oli tosi vilkasta. Lähes nelituntinen rupeama meni hujauksessa. Kaikilla mukana olleilla seuroilla toiminta on tällä hetkellä hyvinkin nousujohtoista. Haasteitakin on, mutta ne ovat selätettävissä.

Kajaanin Casamban toimintaan on saatu lisäbuustia OKM-seuratuella toteutuvista eri puolilla Kainuuta kokoontuvista lasten tanssiryhmistä. Seurassa on muutama vakio- ja latinalaistansseja harrastava pari, mutta suurimmat ryhmät ovat lava- ja tankotanssissa.  Oli hienoa todeta, että Oulussa, jossa toimii kaksi vahvaa ja maineikasta seuraa, pidetään tärkeänä, että keskinäisen kilpailun sijasta yhteen hiileen puhaltaminen, yhteistoiminta ja lajin tunnettuuden lisääminen Oulussa ja Oulun seudulla edistävät parhaiten myös yksittäisten seurojen toimintaa.  Yhteinen tahto oli, että kaikki liiton jäsenseurat osallistuisivat yhteisvoimin entistä paremmin lajin kehittämiseen ja yhteisten asioiden hoitoon. Ensimmäinen paalupaikka on jo liiton syyskokous, jossa merkittäviä päätöksiä tehdessä kaikkien ääniä ja mielipiteitä tarvitaan.

Lämmin kiitos kaikille mukana olleille! Erityiskiitos DSC:lle, joka toimi tapaamisemme isäntänä ja tarjosi loistavat kokoontumistilat Laanilan koululla. Ensi sunnuntaina tapaamme sitten jo heti perään Vaasan ja Seinäjoen seudun tanssiseurojen kanssa.

Seurakehittäjä Katriina