Kuukausi: lokakuu 2024

Toiminnanjohtajan palsta 42.24

JULKAISTU: 16.10.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Viime perjantaina, 11.10.2024, järjestettiin Keskustelufoorumi liiton strategiasta, organisaation uudistuksesta ja vaikutuksista budjettiin. Pyyntö tilaisuuden järjestämisestää tuli seuroilta ja vakio- ja latinalaistanssijaoksen (VAL) kautta liitohallitukselle. Tilaisuuteen oli ilmoittautunut kymmenen eri seuran edustajat. Ilmoittautuneita oli sekä vakio-latinalaistanssiseuroista että rock’n’swing seuroista. Lisäksi linkki kokoukseen oli lähetetty kaikille liittohallituksen jäsenille. Perjantai-iltana paikalla oli kuuden seuran edustajat, liittohallituksen puheenjohtaja ja neljä hallituksen jäsentä, seurakehittäjä ja toiminnanjohtaja. Kiitos kaikille läsnäolleille.

Strategiatyöryhmän puheenjohtaja Harri Harjula esitteli liiton strategian nykytilaa, vuoden 2025 strategiset tavoitteet ja vuosille 2026–2029 suunniteltuja painopistealueita. Lisäksi Harjula nosti esille erilaisia yhteenvetoja vuoden 2023 jäsenmäärästä, lisenssienmäärästä, seurakehittäjän vuoden 2023 raportista sekä vuona 2023 tehdyn yhdistysten vuosi-ilmoituksen raportista. Esityksen avulla syntyi selkeä kuva liiton nykytilasta ja tavoitteista tuleville vuosille. Harjulan esitys herätti mielenkiintoa ja keskustelua esille nousseista asioista. Läsnäolleiden seurojen edustajia kannustettiin ryhtymään strategiatyöhön omissa seuroissaan, ellei strategia vielä ole olemassa.

Puheenjohtaja Liusvaara esitteli organisaatiokaavion, joka on nähtävissä liiton Strategian viimeisenä sivuna. Liiton hallinnon uudelleen organisoituminen aloitetaan yhtenä strategisena päätavoitteena vuonna 2025. Suurin muutos tulee olemaan operatiivisten tehtävien siirtyminen liittohallitukselta johtoryhmälle. Johtoryhmässä asioita edistämässä tulee olemaan henkilö jokaisesta liiton lajijaoksesta, joihin kuuluvat myös breik ,FDO lajit, paraurheilu sekä toimistolta, ammattilaisjaoksesta ja huippu-urheilusta. Organisaatiokaavion lisäksi Liusvaara esitteli Ohjesääntöä, joka selventää muun muassa liiton hallinnon eri toimijoiden tehtäviä, vastuita ja valtuuksia. Vuoden 2025 budjetointiin organisaation uudistaminen ei vielä aiheuta muutoksia. Suoraan liiton budjetissa olevien lajijaosten budjetin seurantavastuut otetaan joiltakin osin käyttöön tulevana vuonna. Muutamia kysymyksiä ja kommentteja esitettiin myös organisaatiokaavioon ja ohjesääntöön liittyen.

Olin erittäin tyytyväinen, kun VAL toi syyskuun liittohallituksen kokoukselle esityksen foorumin järjestämisestä. Juuri noin organisaation kuuluukin  toimia. Vähäinen ennakkoilmoittautuneiden määrä harmitti hieman ja lopullinen paikalla olleiden määrä oli pienoinen pettymys.  Syitä vähäiseen osallistumisintoon voi olla perjantai-ilta, ilta juuri ennen 10-tanssin SM-kilpailua, ennakkoilmoittautuminen, tapahtuman viestintä ei ole tavoittanut seuroja tai joku muu syy, mutta toivottavasti ei ainakaan se, ettei yhteiset asiat kiinnosta. Kaikki ne seurat, joiden edustaja olivat paikalla, saivat rautaisannoksen hyvää dataa myös oman seuran kehittämisen tueksi. Tässä vielä linkit liiton Strategiaan https://www.dancesport.fi/wp-content/uploads/2024/01/STUL-strategia-2024-2029-tiivistelma.pdf ja Ohjesääntöön https://www.dancesport.fi/wp-content/uploads/2024/04/Suomen-Tanssiurheiluliitto-ry-Ohjesaanto-2024.pdf. Näihin kannattaa tutustua omatoimisesti ja palata myös omaa seuraa kehittäessänne.

Keskustelufoorumin lopuksi liiton puheenjohtaja toivotti seurojen edustajat tervetulleiksi jatkamaan keskustelua liiton syyskokoukseen 10.11.2024 klo 15.00, Sporttitalolle Helsinkiin. Kokoukseen toivotaan mahdollisimman monen seuran edustajien tulevan paikalle, mutta myös etäosallistuminen on mahdollinen.

Mukavaa syksyn jatkoa

Terveisin Pirjo

Jos mieltäsi askarruttaa joku asia, ota rohkeasti yhteyttä

(050-4080 122 tai pirjo.koivula(a)dancesport.fi)

Kansainvälisistä kilpailuista hyviä suorituksia

JULKAISTU: 15.10.2024, KATEGORIAT: Tulostiedotteet

Samaan aikaan 10-tanssin SM-kilpailun kanssa järjestettiin useita kansainvälisiä kilpailuita. Suomalaiset onnistuivat kansainvälisillä lattioilla hyvin, vaikka mitalisijat menivät kilpailijoille.

Alankomaiden Rotterdamissa kilpailtiin latinalaistanssien EM-mitaleista U21-ikäluokassa. Suomesta kilpailuun osallistuivat Stefan Kagadi ja Adriana Johanson, jotka ylsivät 70 parin joukossa komeasti sijalle 13. Kagadi ja Johanson pääsivät neljännelle kierrokselle ja olivat ensimmäinen viidenneltä kierrokselta karsiutunut pari jatkopaikan jäätyä vain neljän pisteen päähän.

Mestaruus meni Italiaan, sillä voittajiksi kruunattiin pari Luigi La Rocca / Marika Maria Scerra. Hopeaa voittivat Saksaa edustaneet Demid Anisimov ja Giuliana Domingues da Silva ja pronssia romanialaiset Kostner Walter Bogdan ja Vida Kamilla.

Samana viikonloppuna Leipzigissa Saksassa tanssittiin yleisen sarjan vakiotanssien MM-mitaleista. Suomesta mukana olivat Toivo Markozov ja Jessica Lilja. He päätyivät kovatasoisessa kilpailussa sijalle 59. Toiselle kierrokselle otettiin 54 paria, eli suomalaisten kierrokset jäivät tällä kertaa yhteen.

Mestaruuden voittivat moldovalaiset Alexey Glukhov ja Anastasia Glazunova. Hopeaa sai Romanian pari Cocoj Rares/Matei Andreea ja pronssia Saksan pari Tomas Fainsil/Violetta Fainsil.

Viikonloppuna kilpailtiin myös seniori 2 -ikäluokan vakiotanssien MM-mitaleista. Suomesta mukana oli kolme paria, joista parhaiten sijoittuivat Kimmo Ahonen ja Päivi Rautio. He sijoittuivat lähes sadan parin joukossa 11. sijalle. Aleksi Volanen ja Irene Hägerström ylsivät jakamaan sijoja 27–29 ja Ville Häyrynen ja Krista Piippo jakamaan sijoja 39–42.

Luttinen ja Jauhiainen tanssivat 10-tanssin Suomen-mestareiksi

JULKAISTU: 14.10.2024, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Mediatiedotteet, Tulostiedotteet

10-tanssin SM-mitalit jaettiin viikonloppuna Suomen Tanssiurheiluliiton ja La’ Teamin Kaarinassa järjestämässä SM-kilpailussa. 10-tanssi käsittää nimensä mukaisesti kymmenen eri tanssia, joista viisi on latinalais- ja viisi vakiotansseja, joskin lapset kilpailivat kuudessa tanssissa. Mukaan kilpailuun oli ilmoittautunut lapsista eläkeläisiin sata paria, jotka kilpailivat mitaleista kahdeksassa luokassa.

Yleisen sarjan mestaruuden voittivat DanceLinen Mikke Luttinen ja Miina Jauhiainen. Ensimmäistä kauttaan yleisessä sarjassa kilpaileva pari oli finaalissa omaa luokkaansa, sillä heidät arvioitiin parhaiksi kaikissa kymmenessä tanssissa. SM-mitali oli heille vuoden toinen, sillä vakiotansseissa Luttinen ja Jauhiainen voittivat SM-hopeaa.

Mestaruus merkitsi voittajille paljon. “Suomen mestaruus on meille tunnustus pitkäjänteisestä työstä, jota olemme treenisalilla tehneet. Vaikka tällaisen tittelin voittaminen tuntuu hienolta ja merkitsee paljon, on meille kaikista tärkeintä kehittyminen tanssijoina ja se, että omaa tanssia saa vietyä aina uudelle tasolle”, Luttinen ja Jauhiainen kertoivat kilpailun jo päätyttyä.

Voiton taustalla oli pitkäjänteisen työn lisäksi myös aimo annos itseluottamusta. “Uskomme, että meidät vei voittoon tässä kisassa se, että luotimme omaan tanssiin ja uskoimme mahdollisuuteemme voittaa tämä kisa, minkä annoimme myös näkyä tanssilattialla”, Luttinen ja Jauhiainen analysoivat voiton tuoneita suorituksiaan. SM-mitali oli parille siis toinen yleisestä sarjasta, mutta palkintokaapista löytyy mitaleita myös nuorison puolelta.

Hopea- ja pronssimitalit menivät La’ Teamin tanssijoille, ja palkintosijoilla nähtiin veljespari. Veljistä nuorempi, Elias Saastamoinen, juhli parinsa Emmiina Alimattilan kanssa SM-hopeaa. Luttisen ja Jauhiaisen tavoin hekin kilpailevat ensimmäistä vuottaan yleisessä sarjassa.

Isoveli Henrik Saastamoinen oli uuden parinsa Saana Pellisen kanssa pronssilla. Henrik Saastamoiselle 10-tanssin SM-mitali oli neljäs peräkkäinen, mutta ensimmäinen Pellisen kanssa. Pari alkoi näet tanssia yhdessä vasta kesällä. Erittäin tiukassa mitalikamppailussa neljännelle sijalle taipuivat kauhajokelaista Casinoa edustavat Daniel Eklund ja Olivia Eklund.

Kilpailun suurimman luokan, nuorison, mestareiksi kruunattiin puolustavat mestarit Nikita Haruns ja Anastasija Prikul (TanssiDans). Parin kausi on ollut ensiluokkainen, sillä keväällä palkintokaappi sai täydennystä sekä vakio- että latinalaistanssien SM-kullalla. Hopeaa juhlivat Boleron Benjamin Ahti ja Hede Kilp.

Nuorison kaksi parasta olivat omaa luokkaansa, sillä Haruns ja Prikul olivat finaalissa jokaisessa tanssissa parhaita ja Ahti ja Kilp jokaisessa toiseksi parhaita. Pronssista sen sijaan käytiin äärimmäisen tiukka kilpailu. Lopulta TanssiDansin Eeli Ilvonen ja Aada Väisänen juhlivat pronssia jättämällä niukasti taakseen Telemark Teamin Matti Mankkisen ja Ella Pruikkosen.

Juniori 2:ssa TK Masterin Jelisei Zemljannikov ja Vlada Sidunova täydensivät mitalisuoransa. He saivat vakio- ja latinalaistanssien SM-kultiensa jatkoksi nyt myös 10-tanssin SM-kultaa. Hopeaa juhlivat Vakitan Julius Juslin ja Nelli Koivula, jotka on voittajien tavoin nähty kesän aikana kansainvälisissäkin kilpailuissa. Pronssille ylsivät Vili Niemelä ja Lumina Leukkunen (DSC Oulu). Finaalissa eli kuuden parhaan joukossa nähtiin peräti neljä DSC Oulun paria!

DSC Oulun Mikael Lehtola ja Charlotte Rissanen juhlivat juniori 1:n SM-kultaa. Mitali kirkastui vuoden takaisesta juniori 1:n SM-pronssista. Hopealle ylsivät TK Masterin Maximilian Pehkonen ja Olivia Ignatyeva ja pronssille DSC Oulun Pavel Zakharov ja Lena Ståhlberg.

SM-kilpailussa nähtiin myös senioreita. Pasi Rautio ja Minttu Pajunen (Lumets) voittivat seniori 1:n mestaruuden peräti kolmannen kerran peräkkäin! Pari oli finaalissa lopulta ylivoimainen, sillä heidät arvioitiin parhaiksi kaikissa kymmenessä tanssissa. Hopeaa voittivat Team HSDS:n Mikko Minkkinen ja Mari Minkkinen ja pronssia Vaasan Viuhkan Rami Merisaari ja Katja Malmi-Merisaari.

Päivän vanhimmat osallistujat nähtiin seniori 3 -luokassa, jolla oli ensi kertaa SM-arvo. Historiallista mestaruutta juhlivat Mikkelin Urheilutanssijoiden Olli-Pekka Vanhala ja Tiina Tarvonen. Niukalla erolla toiseksi sijoittuivat Kouvolan Terpsikerhon Timo Pyykkönen ja Anu Peltonen. Pronssille sijoittuivat haminalaisen Have Stepin Risto Lindroos ja Anne-Mari Lindroos.

Mestaruudet jaettiin myös lapsi 1- ja lapsi 2 -luokissa, joissa tanssittiin kuusi tanssia. Lapsi 2:n mestareiksi kruunattiin Olli Palkivaara ja Kiana Iliev (Team HSDS) ja lapsi 1:n voittivat Lenni Kilpinen ja Amanda Lahtinen (DSC Oulu).

Satoja katsojia oli löytänyt tiensä Valkeavuoren liikuntahalliin, ja tunnelma oli katossa. Yleisölle katsojille kiitosta jakoivat myös yleisen sarjan mestarit Luttinen ja Jauhiainen. “Kisapaikka oli hienosti laitettu, tunnelma oli kohdillaan ja yleisö kannusti meidät sekä muut tanssijat parhaisiin suorituksiin”, he iloitsivat kilpailun jälkeen.

Kaikki tulokset ovat nähtävillä tulospalvelussa.

Vaasan ja Seinäjoen seudun aluetapaaminen

JULKAISTU: 14.10.2024, KATEGORIAT: Yleinen

”Yhteistyö on avainsana”                              

Näillä otsakkeen sanoilla Vaasan Viuhkan Katja päätti Tanssiurheiluliiton järjestämän Länsi-Suomen tanssiseurojen aluetapaamisemme Vaasassa 4.10.2024. Hän on niin oikeassa! Kannustimme toisiamme jatkamaan yhteistyötä, yhteisiä valmennuksia, harjoitusiltoja sekä hyvien käytäntöjen jakamisia. Ideoimme myös uusia yhdessä tekemisen muotoja. Hyvään ja siltoja vahvistavaan yhteistoimintaan kuuluu yhtä lailla avoin viestintä ja tiedon vaihto oman seuratoiminnan erityispiirteistä, painotuksista, asiakaskunnan segmentoinnista ja muista tiedoista, joista lähellä toimiville seuroille on mahdollisesti hyötyä niiden tehdessä omia suunnitelmiaan ja strategioitaan. Yhteistyön ja aktiivisen vuorovaikutuksen avulla toimijoille vahvistuu ja ehkä jopa tarkentuukin oma reviiri ja sektori, jolla toimia sekä omat kohderyhmät ja sidosryhmät, joita palvella.

Yhteistoiminnan lisäksi puhuimme jäsenhankinnasta. Seuroilla on omia tiloja, jotka ovat illalla tupaten täynnä, mutta päiväsaikaan vähemmällä käytöllä. Seuroilla on myös ohjaajia, joilla olisi aikaa ja innostusta päiväryhmien ohjaamiseen. Yhdistetäänpä tämä! Löysimme montakin kohderyhmää, jotka ovat jo valmiiksi ryhmäytyneitä, kokoontuvat päiväaikaan ja ehkä jopa kaipaavat uutta ideaa ja vaihtoehtoisia sisältöjä toiminnalleen. Näitä vapaaehtoisvoimin toimivia ryhmiä on jokaisella paikkakunnalla runsaasti: työaloista ja -paikoista ja muista eri intresseistä muodostuneet eläkejärjestöt ja niiden paikallisyhdistykset, potilas- sekä sosiaali- ja terveysalan yhdistykset, liikunta-, kulttuuri- ja harrastusyhdistykset jne. Löytyisikö näistä joku ryhmä, jota voisi näytetunnein sekä tanssin muisti- ja muuta terveyttä esittelevin puhein innostaa mukaan tanssiseuratoimintaan ja sen matalan kynnyksen päivätanssiryhmiin. Sidosryhmä-. kumppanuus- ja eri toimijoiden kanssa tehtävä yhteistyö on muutenkin tätä päivää myös seuratoiminnassa. On vain pidettävä huoli, että yhteistoiminta varmistaa molemmille osapuolille lisäarvoa – molemmat voittavat. Tämä kaikki vaatii tietenkin puuhajoukon tai yhdyshenkilön, joka huolehtii yhteyksistä ja toiminnan palvelumuotoilusta.

Hieno ja tehokas päivä! Vaasasta mukana olivat Rolling Vaasa ja Vaasan Viuhka, Seinäjoelta Botafogo, Lapualta Huisku ja Raahesta Funky Hall. Tanssinohjaaja Harri Kokkosen edustuksella joukkoon kuului myös  Kuopion Dance Flow. Harri ohjasi läsnä oleville reilun tunnin rupeaman hauskoja ja helppoja Easy Dance Club -tansseja. Aluetapaamisissa on aina mukana myös ko. alueen liikunnan aluejärjestön edustaja. Hänen tietonsa ja kokonaistuntemuksensa alueen harrastus- ja liikuntatoimesta, toiminnallista olosuhteista, hankkeista sekä seuratoimintaa ja sen talouttakin tukevista palveluista on aina ollut tärkeä osa tapaamisen antia. Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:tä edusti todellinen asiantuntija, va. seurakehittäjä Katariina Haapasaari, jolta saatiin monta viisasta tietoa ja vinkkiä omaan seuratoimintaan. Lähes kaikki seurat olivatkin alueensa liikuntaorganisaatioin jäseniä. Se varmistaa, että seurat pysyvät oman alueensa ja jopa valtakunnan liikunta-asioissa ajan tasalla.

Iso kiitos kaikille mukana olleille. Erityiskiitos Rolling Vaasan Vesalle ja Ritvalle, jotka toimitte aluetapaamisemme isäntänä ja emäntänä, tarjositte upea salinne käyttöömme ja huolehditte joukkomme kahvituksesta. Seuraava tapaaminen on Tampereen seudulla ja se toteutuu jo vuoden 2025 kevätkaudella.

Katriina Lahti

Hymyileviä miehiä ja naisia seisoo parkettilattialla.,

Agenda 11.10.2024 keskustelufoorumiin

JULKAISTU: 10.10.2024, KATEGORIAT: Yleinen

17.00- 17.05 Tilaisuuden avaus, Leena Liusvaara

17.05 – 17.25 Strategia, Harri Harjula

17.25 – 17.35 Organisaatiokaavio ja budjettivastuuta, Leena Liusvaara

17.35 – keskustelua ja kysymyksiä

Keskustelufoorumissa käsitellään liiton uutta strategiaa ja uuden organisaatiokaavion mukanaan tuomia vuosina 2025-2027 toteutettavaksi suunniteltuja budjetoinnin muutoksia.

Teams linkki lähetetään tilaisuuteen ilmoittautuneille perjantaina iltapäivällä, joten vielä ehdit ilmoittautua.

Ilmoittautumislinkki Keskustelufoorumi

Muistutus Coach liput 10-SM

JULKAISTU: 9.10.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Aikaa ilmoittaa seuran Coachit 10.10 klo 10.00 saakka

Kaikilla seuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kaksi valmentaja coach-listalle. Seura voi ilmoittaa yhden lisä valmentajan coach- listalle jokaisesta seuraavasta alkavasta viidestä  Lapsi1, Lapsi 2, Jun1 + Jun2 + Nuoriso parista. (6, 11, 17 paria jne)

Esimerkki: Seuralla X on kilpailussa 2 Jun1 paria, 3 Jun2 paria ja 2 Nuorisoluokan paria (yhteensä 6 paria). Seura voi ilmoittaa 2 valmentajaa + yhden lisävalmentajan Coach-listalle. Jos ilmoitettuja pareja on 5 lisävalmentajaa ei voi ilmoittaa.

Coach-listalle ilmoitettu henkilö voi liikkua vapaasti lämmittelytiloissa ja kilpailulattia-alueella.

Ohjeet:

  • seura ilmoittaa valmentajan nimen ja seuran tällä lomakkeella Forms lomake 9.10.2024 mennessä
  • coachiksi nimetty valmentaja lunastaa pääsylippunsa (25 €) kilpailupaikalle tullessaan ja saa coach- rannekkeen
  • ranneketta on pidettävä ranteessa koko kilpailupäivän ajan
  • vain henkilö, jolla on ranneke, pääsee kilpailun lattia-alueelle
  • ranneke oikeuttaa istumapaikkaan katsomossa

Esittelyssä Vantaan katutanssiyhdistys ry

JULKAISTU: 9.10.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Vantaan katutanssiyhdistys on Länsi-Vantaalla, pääasiassa Myyrmäessä
toimiva katutanssilajeihin erikoistuva tanssiseura. Liikutamme
viikoittain satoja tanssin harrastajia leikki-ikäisistä eläkeläisiin ja
meillä on myös iso joukko tavoitteellisesti treenaavia tanssin
valmennusryhmiä. VKTY täyttää tänä vuonna 10 vuotta!

 Kaksi poikaa temppuilee lattialla.

VKTY tunnetaan erityisesti yhteisöllisestä meiningistään. Opettajamme
ovat rentoja ja helposti lähestyttäviä. Olemme pyrkineet tuomaan
toimintaamme aktiivisesti mukaan turvallisemman tilan periaatteita ja
antirasistisia toimintamalleja ja pyrimme jatkuvasti oppimaan lisää ja
kehittämään toimintaamme edelleen.

Valmentaja keskellä ja ympärillä hurraavia ihmisiä.

Toteutamme parhaillaan Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuen avulla
hanketta, jossa kehitämme lasten ja nuorten tanssinopetuksen laatua.
Koulutamme opettajiamme ja pyrimme käynnistämään uusia harrastusryhmiä
myös uusissa toimipisteissä. Seuratuen avulla pystymme myös pitämään
harrastamisen hinnat varsin kohtuullisina. Vaikka meillä opettaa Suomen
katutanssikentän huippuja (mm. moninkertaisia suomenmestareita sekä
kansainvälisesti menestyneitä pitkän linjan konkareita) ja ryhmämme ovat
menestyneet vuosien saatossa erilaisissa kilpailuissa todella hyvin,
harrastaminen on meillä saavutettavaa. Tuemme myös vuosittain
taloudellisesti tiukassa paikassa olevia tanssijoita
vapaaoppilaspaikkojen kautta.

Poika breikkaa pipo silmillä, muuta seuraa taka-alalla.

Katutanssikentällä yhdistyksemme tunnetaan aktiivisena
tapahtumajärjestäjänä. Toteutamme mm. vuosittaista kansainvälistä
katutanssileiriä VKTY Summer Campia, joka valittiin vuoden tapahtumaksi
katutanssin omassa gaalassa. Lisäksi tapahtumakonseptimme Katutanhut on
ollut ehdolla kahdesti saman palkinnon saajaksi. Teemme säännöllisesti
yhteistyötä maailman luokan katutanssijoiden kanssa ja järjestämme
erilaisia tiiviskursseja ja työpajoja. Tätä kautta yhdistyksemme
myötävaikuttaa koko pääkaupunkiseudun katutanssin kenttään ja
mahdollistaa kouluttautumisen myös alan ammattilaisille.

Yksi poika heitetty ilmaan, monta poikaa tanssii matalalla.

Vantaan katutanssiyhdistyksen 10-vuotisjuhlia vietetään 19.-20.10.
Saimme tapahtuman järjestämiseen tukea Vantaan kaupungilta sekä Suomen
kulttuurirahastolta. Tervetuloa VKTY X Weekendille juhlistamaan
katutanssia, VKTY:tä, Myyrmäkeä ja 50-vuotiasta Vantaata!

lapsia tanssimassa näyttämöllä.

Sata paria kilpailee lauantaina 10-tanssin Suomen-mestaruuksista

10-tanssin SM-kilpailut järjestetään lauantaina 12.10. Kaarinassa. Mestaruuksista kilpaillaan kahdeksassa sarjassa, ja sata paria on ilmoittautunut tavoittelemaan mitaleita.

10-tanssissa kilpaillaan nimen mukaisesti kymmenessä eri tanssissa. Viisi niistä on vakio- ja viisi latinalaistansseja. Menestyminen edellyttää siis monipuolista eri tanssien osaamista. Lapset kilpailevat kymmenen sijaan kuudessa tanssissa.

Yleisen sarjan kilpailusta voi odottaa kovatasoista. Kolmen edellisen vuoden aikana kahdesti mestaruuden ja kerran hopeaa voittanut Henrik Saastamoinen tanssii tällä kertaa uuden parin, Saana Pellisen, kanssa. Järjestävää seuraa La’ Teamia edustavalla parilla on vasta vähän kokemusta yhdessä tanssimisesta. Parin viikon takaisesta GP-kilpailusta tuloksena oli kuitenkin finaalipaikka vakiotansseissa.

Kauhajoelta tulevaa Casinoa edustavat Daniel Eklund ja Olivia Eklund tavoittelevat myös mitaleita. Viime vuonna he tanssivat neljänneksi, mutta vuodelta 2022 palkintokaapissa on 10-tanssin SM-hopea. Pari on valmistautunut kilpailuun pitkään ja lähtee positiivisin mielin kilpailemaan mestaruudesta. “Pitkän valmistautumisen ansiosta suuntaamme kisaan luottavaisin mielin. 10-tanssin SM on meille yksi kauden tärkeimmistä kilpailuista, ja tavoitteena on tanssia niin hyvin kuin mahdollista”, Eklundit kertoivat.

“Odotamme viikonloppua innolla – erityisesti sitä, että pääsemme näyttämään lattialla parhaamme ja nauttimaan tanssimisesta sekä kilpailun tunnelmasta. Haluamme myös lähettää tsempit kaikille muille kilpailijoille lauantain koitokseen!” Eklundit toivottivat kilpailun alla.

Myös tänä vuonna ensimmäistä kertaa yleisessä sarjassa tanssivia pareja Elias SaastamoinenEmmiina Alimattila (La’ Team) ja Mikke LuttinenMiina Jauhiainen (DanceLine) kannattaa seurata mielenkiinnolla. Luttinen ja Jauhiainen voittivat keväällä jo vakiotanssien SM-hopeaa. Mitaleista käydäänkin jälleen kerran kova kilpailu.

Nuorison ennakkosuosikit ovat luokan puolustavat mestarit Nikita Haruns ja Anastasija Prikul. Heillä on haussa jo vuoden kolmas mestaruus, sillä pari on voittanut tänä vuonna nuorison SM-kultaa jo sekä vakio- että latinalaistansseissa.

Viime vuoden nuorison hopea- ja pronssimitalistit kilpailevat tänä vuonna yleisessä sarjassa, joten tänä vuonna nähdään varmuudella uusia mitalisteja. Harunsia ja Prikulia pyrkivät haastamaan esimerkiksi Eero Pulli ja Anni Vilmi sekä Benjamin Ahti ja Hede Kilp. Yhteensä nuorisopareja on ilmoittautunut 19, mikä tekee luokasta kilpailun suurimman.

Juniori 2 -luokan suurimmat suosikit ovat tällä kaudella kansainvälisiäkin kilpailuita aktiivisesti kiertäneet Jelisei Zemljannikov ja Vlada Sidunova. Paria haastavat muun muassa Julius Juslin ja Nelli Koivula sekä Vili Niemelä ja Lumina Leukkunen. Mestaruudet jaetaan myös juniori 1-, lapsi 2- sekä lapsi 1 -luokissa.

Kilpailussa nähdään myös kokeneempia tanssijoita, sillä senioriluokkiin on ilmoittautunut runsaasti kilpailijoita. Seniori 1 -luokassa tanssilattialla nähdään muun muassa Pasi Rautio ja Minttu Pajunen, jotka ovat voittaneet luokan kaksi edellistä mestaruutta. Mitalisuosikkeihin lukeutuvat myös viime vuonna niukkaakin niukemmalla erolla hopealle jääneet ja vuonna 2022 pronssia voittaneet Mikko Minkkinen ja Mari Minkkinen sekä viime vuosina finaalipaikkoja keränneet Rami Merisaari ja Katja Malmi-Merisaari.

Seniori 3 -luokan mestari sen sijaan vaihtuu, sillä puolustavat mestarit eivät ole tällä kertaa mukana. Luokkaan on ilmoittautunut 16 paria, ja mukana ovat muun muassa viime vuonna hopealle sijoittuneet Ari Hinttu ja Marika Boström sekä keväällä ikäluokan SM-kultaa vakiotansseissa juhlineet Olli-Pekka Vanhala ja Tiina Tarvonen.

Kilpailut järjestetään Valkeavuoren liikuntahallissa Kaarinassa lauantaina 12.10. Aloitus on klo 9.30, ja kilpailu päättyy arviolta klo 19. Pääsylippuja myydään ovelta. Finaaleja voi seurata myös Turun Sanomien suorasta lähetyksestä.

Äänestä vuoden 2024 tanssiurheiluvalmentajaa / koreografia

JULKAISTU: 9.10.2024, KATEGORIAT: Seuratiedotteet, Valmentajat

Ehdokasasettelussa saimme 15 vastausta, yhteensä 11 nimeä.

Lisenssin omaavia ja kriteerit täyttäviä ehdokkaita oli tällä kertaa neljä, ja äänestysvaiheeseen nousivat seuraavat lisensoidut
tanssiurheiluvalmentajat / koreografit, sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä:

Sami Helenius

Joni Ihanus

Santtu Otsamo

Emma Vikman

Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja / koreografi 2024-äänestys on käynnissä reilun viikon ajan, äänestysaika päättyy
torstaina 17.10.2024 klo 9.00.

Käy antamassa äänesi (linkki avautuu toisella verkkosivustolla).

Äänestäneiden ja yhteystietonsa antaneiden kesken arvotaan majoituslahjakortti.

Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja 2024 -äänestyksen tulos sekä arvonnan tulos julkistetaan Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n sääntömääräisessä syyskokouksessa 10.11.2024.

Suomisportin palveluesittelyt ja webinaarit seuroille

JULKAISTU: 8.10.2024, KATEGORIAT: Seuratiedotteet
Kuvituskuva, Demowebinaari Suomisport
Suomisport palveluesittelyt:

Onsdag 16.10.2024 på svenska kl. 17.00. Läs mer och anmäl dig! ​​​​​​​
Maanantai 4.11.2024 klo 16.30. Lue lisää ja ilmoittaudu!​​​​​​​
Tiistai 3.12.2024 klo 16.30. Lue lisää ja ilmoittaudu!​​​​​​​​​​​​​​

Jos et pääse osallistumaan, katso 3.10. toteutetun webinaarin materiaali: Suomisport palveluesittely

Suomisportin teemawebinaariT:

Yhdistyslain mukainen jäsenhallinta
webinaari Tiistai 15.10.2024 klo 17:00. Lue lisää ja ilmoittaudu!​​​​​​​​​​​​​​  (linkki avautuu toisella sivustolla)

Näin johdat seuraasi taloudella
webinaari Torstai 17.10.2024 klo 15:00. Lue lisää ja ilmoittaudu!  (linkki avautuu toisella sivustolla)

Katso kaikki Suomisportin webinaarit sporttihausta (linkki avautuu toisella sivustolla)

Autan myös mielelläni, mikäli tarvitset sparrausta tai tukea Suomisportin käyttöön tai käyttöönottoon liittyen.
Myös ajanvarauskalenteristamme voi käydä varaamassa maksuttoman seurakohtaisen neuvonta-ajan:
Varaa aika Seurapalvelun etäesittelyyn – SUOMISPORT

 

Ystävällisin terveisin,

Katja Kyckling
Asiantuntija, Suomisport