10-tanssin EM-kulta Puolaan

JULKAISTU: 8.9.2024, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Mediatiedotteet, Tulostiedotteet

10-tanssin Euroopan-mestaruudesta kilpailtiin lauantaina Puolassa. Myöhään illalla ratkenneen kilpailun voittoa juhli puolalaispari Armand FazullinKlaudia Iwanska. Suomen Mikke Luttinen ja Miina Jauhiainen sijoittuivat 26:nneksi.

Luttinen ja Jauhiainen ovat kiertäneet kansainvälisiä kilpailuita jo muutaman vuoden ajan. Keväällä he osallistuivat 10-tanssin U21-ikäluokan EM-kilpailuihin. Lauantainen kilpailu oli parille ensimmäinen kerta 10-tanssin EM-kilpailussa aikuisten sarjassa.

EM-kilpailuun oli ilmoittautunut 32 paria. Ennen finaalia kilpailtiin kolme kierrosta. 25 parasta eteni toiselle kierrokselle, ja Luttinen ja Jauhiainen jäivät harmillisesti sijalle 26. Näin tanssit jäivät yhteen kierrokseen. Kovatasoinen kilpailu tarjosi kuitenkin arvokasta kokemusta siitä, missä Euroopan kärki menee.

Mestareiksi tanssivat siis kotiyleisön edessä puolalaiset Fazullin ja Iwanska. Hopealle ylsivät slovenialaiset Akim Pekunov ja Masa Kastelic ja pronssille armenialaiset Yaroslav Kiselev ja Sofia Filipchuk.

Kaikki tulokset