Valmentajien ja muiden seuroissa toimivien työsopimukset kuntoon

JULKAISTU: 3.9.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Työsuhde perustuu aina työsopimukseen. Työsopimuksella on keskeinen rooli työsuhteiden sisällön, osapuolten oikeuksien ja velvollisuuksien kannalta. Työsopimukseen perustuva työsuhde saa oikeudessamme erityistä suojaa.

Seurakehittäjä saa usein kysymyksiä, jotka liittyvät valmentajien työsopimuksiin, joko suoraan tai välillisesti. Monessa työnantajan velvollisuuksiin liittyvissä kysymyksissä päädytään tarkastelemaan juurikin työsopimusta ja mitä siihen on kirjattu. Työnantajana toimiminen on osalle seuroista vielä varsin uutta ja on hyvä, että näistä asioista kysytään ja asioita halutaan tehdä oikein. Kun työsopimus on tehty oikein, antaa se turvaa sekä työntekijälle että työnantajalle.

Etelä- Suomen Liikunta ja Urheilu tarjoaa aiheeseen liittyvää koulutusta 12.9.2024. Lisätietoa ja ilmoittautuminen koulutukseen  https://www.eslu.fi/etelatuuli/2024/8/seura-akatemia-koulutuksessa-pureudutaan-hyvan-tyosopimuksen-perusteisiin/?utm_source=creamailer&utm_medium=email&utm_campaign=Etel%C3%A4tuuli+5%2F2022&utm_content=%5Bemail%5D

Koulutuksen teemoja ovat

  • Millainen sopimuksen tulee olla?
  • ​Millaisia sopimuksia (määräaikainen, vaihtelevan työajan työsopimus) saa tehdä?
  • Koeaika ja muut tärkeät sopimusehdot
  • Sopimuksen tasapuolisuus ja kohtuullisuus
  • Sopimuksen päättäminen
  • Muut erityiskysymykset

Myös tanssiurheiluliiton oma seurakehittäjä neuvoo näissä asioissa mielellään.