Päivä: 18.8.2024

Koivusille boogie woogien junioreiden EM-kulta!

JULKAISTU: 18.8.2024, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Yleinen

Boogie woogien EM-kilpailut järjestettiin viikonloppuna Saksassa. Stuttgartissa tehtiin suomalaishistoriaa, sillä Ida-Loviisa Koivunen ja Aaron Koivunen voittivat ensimmäisinä suomalaisina boogie woogien junioreiden EM-kultaa!

Koivuset ovat viime vuosina voittaneet lähes kaiken mahdollisen boogie woogien junioreissa. Palkintokaapista löytyy niin roppakaupalla World Cupin voittoja, Pohjoismaiden mestaruus kuin nuorten maailmanmestaruus. Perjantai-iltana ansioluettelo sai lisää täydennystä EM-kullan muodossa. Mestaruus tuli lopulta selvällä erolla lähimpiin haastajiin.

Toinen suomalaispari, Selma Asell ja Niko Lukkala, sijoittui junioreissa 12:nneksi.

Koivusten jälkeen hopeaa voittivat ranskalaiset Alice Paul ja Mahé Maillard ja pronssia sveitsiläiset Valentina Payot ja Leonardo Payot.

Yleisessä sarjassa nähtiin 29 paria, joista peräti kolme tuli Suomesta. Parhaiten menestyivät Ida Keränen ja Juho Päivinen, jotka etenivät finaaliin asti. Pari sijoittui tasaisessa finaalissa lopulta neljännelle sijalle.

Pinja Honkalan ja Samuli Kallialan kilpailu päättyi välierävaiheessa, ja sijoitus oli lopulta kymmenes. Ella Äijänaho ja Kimi Manner päätyivät 17. sijalle.

Yleisen sarjan mestaruuden voittivat ruotsalaiset Lena Magnusson ja Tobias Ramberg ennen pareja Alessia Ghezzo/Dimitri Masotti (Italia) ja Cajsa Weinemo/Conrad Lindström (Ruotsi).

Seniorien kilpailussa ei tällä kertaa nähty suomalaisia. Mestaruuden voittivat ruotsalaiset Joanna Stillman ja Henric Stillman.