Kilpailutoimihenkilölistan voimassaoloihin täsmennystä

JULKAISTU: 6.8.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Vakio- ja latinalaistanssien tuomaripolun mukaan D- ja C-tuomareiden on käytävä päivityskoulutuksessa vähintään joka kolmas vuosi, B- ja A-tuomareiden joka toinen vuosi. Vakio- ja latinalaistanssien tuomaripäivityskoulutus on pidetty perinteisesti kesäkuussa, mutta pätevyyksien voimassaolo on merkitty listalle vuositasolla, minkä vuoksi myös päivittämättömät tuomaripätevyydet ovat olleet voimassa ”extrana” vuoden loppuun asti. Noudatamme tätä voimassaolomallia vielä tämän vuoden loppuun.

Vuodesta 2024 lähtien VL tuomaripäivityskoulutus tullaan järjestämään vuosittain joulukuussa. Tällöin koulutus on voimassa heti alkavan vuoden alusta samalla kun alkaa tuomarilisenssin myyntikausi. Tämä selkeyttää seurantaa niin liitossa, kilpailuja järjestävissä seuroissa kuin tuomareille itselleenkin, kun sekä tuomarilisenssi että -koulutus ovat voimassa aina kalenterivuosittain.

Kilpailutoimihenkilölistaa ylläpidetään liiton toimistossa ja ajan tasainen lista julkaistaan salasanasuojatulla sivulla https://www.dancesport.fi/seurat/jasenseurojen-sisaiset-sivut/kilpailutoimihenkilot/.

Jokainen kilpailutoimihenkilö huolehtii viime kädessä itse, että hänellä on tarvittavat pätevyydet ja oikeudet voimassa kilpailupäivänä.

Mikäli kilpailutoimihenkilölistalla on mielestäsi virheellistä tai puutteellista tietoa, ota ystävällisesti yhteyttä liiton toimistoon asian selvittämiseksi.

Muistutus tuomarointioikeuksien voimassaolosta

Tuomarikoulutus, tuomarilisenssi ja Reilusti paras -koulutus

Tuomarointioikeudet ovat voimassa 1.1. 2024 alkaen, kun kaikki seuraavat kriteerit täyttyvät:

• tuomarikoulutus voimassa

• tuomarilisenssi voimassa

• Reilusti Paras -koulutus voimassa

Termejä:

• Tuomarilisenssi: Suomisportista vuosittain hankittava lisenssi, jolla tuomari osoittaa sitoutuvansa liiton sääntöihin sekä urheilun eettisiin sääntöihin

• Tuomarikoulutus (pätevyys): liiton tai kansainvälisen liiton koulutus, jolla tuomari ylläpitää osaamistaan

• Reilusti paras -koulutus: SUEK:n koulutus kilpailumanipulaation torjunnasta

• Tuomarointioikeudet: kaikki edellä mainitut asiat ovat kunnossa, ja henkilö voi toimia kilpailutuomarina