Liittohallitus tarkasteli uudelleen päätöstään edustusurheilijoiden lähettämisestä

JULKAISTU: 11.6.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Liittohallitus on sähköpostikokouksessaan päättänyt, että liitto lähettää edustusurheilijoitaan myös kilpailutapahtumiin, joissa on ns. neutraaleiksi määriteltyjä venäläis- tai valkovenäläistuomareita.

Ennen päätöstä puheenjohtaja Liusvaara keskusteli pariin otteeseen Ukrainan tanssiurheiluliiton puheenjohtajan kanssa niistä asioista, jotka ovat johtaneet ukrainalaisurheilijoiden lähettämiseen Kiinan kilpailutapahtumaan heinäkuussa.

STUL ry:n liittohallitus tuomitsee vahvasti Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan ja ottaa osaa kaiken sen hädän ja kärsimyksen johdosta, mitä venäläishyökkäys on aiheuttanut.

WDSF:ään on oltu yhteydessä ja pyydetty selvitystä siitä, kuinka venäläistuomareiden neutraalius on tarkistettu. Vastausta ei ole saatu. Myös Ukraina on tiedustelut samaan asiaan vastausta WDSF:n toimistosta. IOC:n määrittely käsittelee urheilijoiden neutraaliuden tunnistamista, mutta se ei mainitse kilpailun toimihenkilöitä. Urheilijoiden oikeus osallistua mm. olympiakarsintoihin oli alkuperäinen neutraliteettitarkastelun syy. WDSF:n verkkosivulla Kiinan tapahtumaan nimettyjen tuomareiden status näyttäytyy ei-aktiivisena.