Kuukausi: toukokuu 2024

Huippu-urheiluvaliokunnan kokousyhteenveto, 29.5.2024

JULKAISTU: 30.5.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Sähköpostipäätökset

  • Breik edutusjoukkueen vahvistaminen ja matkatuet IDO European Hip Hop Battle & Breaking Championships -kilpailuihin
  • FDO lajien maajoukkuehaun avaaminen

Todettiin liittohallituksen vahvistama Pyörätuolitanssin maajoukkue.

Päätettiin, että viedään liiton kotisivujen, Maajoukkueet sivuille liitetiedostoina kaikkien maajoukkueiden maajoukkuetapahtumat kuluvalta vuodelta.

Päätettiin lähettää liittohallitukselle täsmennyspyyntö koskien päätöstä olla lähettämättä pareja WDSF arvokilpailuihin, joissa WDSF tunnuksen alla toimivia venäläisiä tuomareita. Päätetiin, että VL lajipäällikkö tarkastaa tuomaritilanteen aina ennen parien ilmoittamista WDSF arvokilpailuihin.

Päätettiin rock’n’swing tanssien huippuvaiheen tuista.

Päätetiin Boogie Woogie EM- kilpailuihin elokuussa, Stutgart ,Saksa, lähetettävä parit, huoltaja ja urheilijoiden matkatuet.

Hyväksyttiin vakio- ja latinalaistanssien laijpäällikön esitys maajoukkueista kaudelle 2024-2025. Päätös viedään liittohallituksen vahvistettavaksi. Samassa yhteydessä todettiin, että Talentmaajoukkue- järjestelmä on toiminut suunnitellulla tavalla.

Todettiin kesälomatilanne ja keskusteltiin kesän ja alkusyksyn aikana olevista arviokilpailuista ja niiden kilpailuilmoittautumisista.

HUV kokoontuu seuraavan kerran suunnittelupäivänä 6.9. Sporttitalolla.

Toiminnanjohtajan palsta viikko 22/24

JULKAISTU: 29.5.2024, KATEGORIAT: Yleinen

 

Tanssiurheiluliiton kevätkokous pidettiin viime sunnuntaina. Jäsenyhdistysten osallistumisaktiivisuus oli jälleen pieni, mutta sekä paikan päällä Sporttitalolla että etänä oli kuitenkin äänimäärän näkökulmasta kohtuullinen osanotto. Toisin sanoen jäsenmäärältään suuria seuroja/yhdistyksiä oli useampi paikalla.  Kuten viime vuonna kevätkokouksen jälkeen kirjoitin, jokaisen seuran kannattaisi osallistua jäsenkokoukseen, kun se on mahdollista myös etäyhteydellä.

Muutamia nostoja, joita myös liiton puheenjohtaja Leena Liusvaara nosti aloituspuheenvuorossaan toimintakertomuksesta esille. Viime vuosi oli liitolle aktiivisen toiminnan vuosi. Jäsenmäärä ja lisenssien määrä läksi kasvuun, organisaatiokaavio ja ohjesääntö uudistettiin, liitolle luotiin uusi strategia vuosille 2024-2029, viestintää ja tiedotusta uudistettiin, liitto järjesti yhteistyöseuran kanssa SM-kilpailut ja tuotti ne TV:lle, liitto auditoitiin ensimmäisenä Olympiakomitean alaisena liikuntajärjestönä, yhdenvertaisuutta edistettiin viejä- seuraaja termien käyttöönotolla (VL), otettiin käyttöön vuosi-ilmoituskysely, kilpailujärjestelmiä uudistettiin sekä monia muita isompia ja pienempiä edistysaskeleita otettiin. Taloudellisesti pärjättiin kiitettävällä tavalla budjetoitua pienemmästä valtionavustuksesta, tappiollisista vakio ja rock’n’swing SM-kilpailuista, budjetoitua suuremmista viestintä- ja tiedotuskuluista ja henkilöstövaihdosten aiheuttamista ennakoimattomista menoista huolimatta.

Vuosi 2024 on alkanut hyvällä pöhinällä. Useasta jäsenyhdistyksestä on kantautunut tietoja, joiden mukaan  jäsenmäärät ovat edelleen kasvaneet, lajijaokset toimivat aktiivisesti ja kehittävät lajiensa kilpailutoimintaa, seurakehittäjän palveluja käytetään aktiivisesti hyväksi, liittomme seurat saivat euromääräisesti ennätyssuuren määrän valtionavustuksia, liitto auditoitiin toistamiseen ja selkeää kehittymistä oli tapahtunut, strategian jalkauttamisen työryhmä toimii aktiivisesti, tuomarilisenssi otettiin käyttöön, latinalaistanssien SM-kilpailut saatiin TV 2:lle vain joitain asioita mainitakseni.

Liittohallituksessa on tiedostettu liitoille myönnettäviin valtionavustuksiin todennäköisesti tulossa olevat leikkaukset. Vuodelle 2026 on arvioitu leikkausten voivan olla jopa 14 % luokkaa, joka meidän liitossa tarkoittaa lähes 50 000 € leikkausta. Keinoja tulossa oleviin leikkauksiin varautumiseen on jo alettu pohtia. Liiton Talous- ja hallintovaliokunta kartoittaa ja rakentaa erilaisia vaihtoehtoja tulevan varalle ja talous tuleekin olemaan elokuussa pidettävän liiton suunnittelupäivän yksi keskeinen teema. Toinen suunnittelupäivän iso teema tulee olemaan vastuullisuus sen eri muodoissa. Vuoden 2024 valtionavustushaussa tarkastellaan liittojen vastuullisuustoiminnan eri osa-alueita, joita ovat hyvä hallinto, terveellinen- ja turvallinen toimintaympäristö, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus sekä ympäristövastuu. SUEK:n alle kuuluvat antidoping – ja kilpailumanipulaation vastainen toiminta arvioitiin viime vuonna ja Tanssiurheiluliitto sai arvioinnissa keskimääräistä korkeammat pisteet. Vastuullisuusasioilla tulee olemaan 15 % vaikutus vuoden 2025 valtionavustuksen suuruuden arvioinnissa.

Vähitellen jäsenyhdistyksissä siirrytään kesän viettoon. Vaikka kotimainen kilpailukausi vakio- ja latinalais- ja rock’n’swing tansseissa on jo ohi FDO:lla, SBL:lla ja Pytlillä kilpailukausi jatkuu vielä. Jäsenseuroja kehotan pysymään kuulolla vielä ainakin juhannukseen saakka. Toimisto siirtyy portaittain kesälomalle ja toimisto on kiinni viikoilla 28–30. Toiminnanjohtajan palsta tulee ulos vielä viikolla 24 ja sen jälkeen elokuussa viikolla 32.

Kesäisin terveisin Pirjo

Jos mieltäsi askarruttaa joku asia, ota rohkeasti yhteyttä

(050-4080 122 tai pirjo.koivula(a)dancesport.fi)

 

Kevätkokouksessa jaettiin Opetus-ja kulttuuriministeriön arvomerkkejä

JULKAISTU: 26.5.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Sääntömääräisen kevätkokouksen yhteydessä jaettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät arvomerkit,  Ansiomerkkien luovuttajana toimi Tanssiurheiluliiton 2. varapuheenjohtaja Anton Kurttila.

Leena Liusvaaralle luovutettiin kultainen  ansioristi ARK , joka annetaan erityisen suurista valtakunnallisen liikuntatoiminnan hyväksi tehdystä työstä.

Auli Korhoselle luovutettiin ansioristi AR,  joka annetaan pitkäaikaisesta erityisen ansiokkaasta toiminnasta Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi tai valtioiden välisen liikunta – ja urheiluyhteistyön edistämiseksi valtiollisella tasolla tehdystä työstä.

Tanssiurheiluliitto onnittelee ansiomerkkien saajia.

Edustusurheilijoiden lähettämisestä kilpailutapahtumiin, jossa on venäläistoimihenkilöitä WDSF-tunnuksen alla

JULKAISTU: 26.5.2024, KATEGORIAT: Yleinen

STUL ry:n hallitus on 02.05.2024 päättänyt aiempaan päätökseensä viitaten, ettei se lähetä urheilijoita WDSF:n kilpailutapahtumiin, joissa on mukana tuomareita, urheilijoita tai toimihenkilöitä, jotka on merkitty edustamaan WDSF:n ”lipun” alla. Päätös koskee ikäsarjoja, joiden osallistujat ja/tai paneeli tai muita toimihenkilöitä on julkaistu WDSF:n verkkosivulla ennen parin ilmoittamista ko. kilpailuun.

Tähän päätökseen palataan heti, kun vahvistus siitä, kuinka toimijoiden neutraliteetti on tarkistettu WDSF:n toimesta, on saatettu STUL:n tietoon.

Huippuja ja huippua 18.5. – 19.5.2024

JULKAISTU: 23.5.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Kirkkonummelaisen TanssiDansin järjestämissä kaksi päiväisissä Ikämestaruuskilpailuissa Espoossa koettiin ja nähtiin toinen toistaan uskomattomampia ja riemastuttavimpia huippu-elämyksiä.  Kilpailun ja kilpailulajien monimuotoisuus, erinomaiset järjestelyt, loistava ja hyvin valittu musiikki, upeat ja taitavat mestariluokan kilpailijat, monen ikäsarjan joukkuekilpailut ja joukkueiden esittelyt, yllätysohjelmat sekä erilaiset huomioin osoitukset vuorottelivat sujuvasti ja hemmottelivat sisällöllään kaikkia tanssin ystäviä. Tästä iso kiitos järjestäjille, talkooväelle, toimitsijoille sekä kaikille tapahtuman mahdollistajille.

Toisena kilpailupäivänä Suomen Tanssiurheiluliiton puheenjohtaja Leena Liusvaara luovutti seuralle Suomen ensimmäisen tanssiurheilun Huippu-urheilun Tähtiseuramerkin. Leena avasi puheessaan merkin merkityksellisyyden mittasuhteista kertomalla, että Suomessa on 14.000 urheiluseuraa ja tästä valtavasta joukosta TanssiDans on 12. seura, joka on ansainnut Huippu-urheilun Tähtiseuramerkin omalla arvojensa mukaisella työllä ja toiminnalla. Saavutus on merkittävä ja kunnioitettava ensisijaisesti tietenkin seuralle itselleen, mutta yhtä lailla myös koko Suomen Tanssiurheiluliitolle.

Tanssiurheiluliitto on seitsemäs kaikista lähes sadasta Olympiakomitean alaisesta lajiliitoista, jonka jäsenseuralla ko. status nyt on.  Huippu-urheilun Tähtiseuraohjelma on ollut yksi liittomme merkittävimmistä ja pitkäkestoisimmista kehittämisohjelmista. Ohjelman rakentaminen ja valmistelutyö kesti reilut neljä vuotta ja se tehtiin kiinteässä yhteistyössä Olympiakomitean ja sen asiantuntijoiden ja sidosryhmien, muiden lajiliittojen sekä liiton oman Huippu-urheiluvaliokunnan, valmentajien ja omien jäsenseurojen kanssa. Iso kiitos ja kunnia siitäkin, että aikoinaan hankkeen alulle panija oli TanssiDansin Harri Antikainen!

TanssiDans on myös Tanssiurheiluliiton ainoa seura, jolla on kaikki kolme Tähtiseuramerkkiä sekä Tähtimerkki, jossa on kaikki kolme tähtikehää. Seura on Huippu-urheilun lisäksi myös lasten ja nuorten sekä aikuisten Tähtiseura. Isot onnittelut vielä kerran! Olemme kaikki teistä tosi ylpeitä!

 

IKM:ssä jaettiin roppakaupalla SM-mitaleita

JULKAISTU: 22.5.2024, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Tulostiedotteet, Yleinen
Kuva: Jarkko Alho

Ikäkausimestaruuskilpailut tanssittiin viikonloppuna Espoossa. TanssiDansin ja Habaneran yhdessä järjestämiin kilpailuihin ilmoittautui valtava määrä tanssijoita juuri koulunsa aloittaneista lapsista senioreihin. Kyseessä onkin osallistujamäärältään suurin liiton alainen kilpailu.

SM-mitalit jaettiin peräti 17 sarjassa. Alle 21-vuotiaiden vakiotanssien mestaruuden voittivat kuukausi sitten Championin SM-hopeaa saavuttaneet Mikke Luttinen ja Miina Jauhiainen (DanceLine). Himmeämmät mitalit matkasivat Nikita Harunsille ja Anastasija Prikulille (TK Master) sekä Arseni Vorobyeville ja Kertu Kuklaselle (Lumets).

Alle 21-vuotiaiden latinalaistanssien mestareiksi ylsivät puolestaan Stefan Kagadi ja Adriana Johanson (TK Master). Haruns ja Prikul olivat hopealla niukasti ennen Luttista ja Jauhiaista.

Kuva: Jarkko Alho

SM-mitalit jaettiin myös lasten luokissa. Lapsi 1 -luokassa DSC Oulun pari Lenni Kilpinen ja Amanda Lahtinen putsasi pöydän voittamalla sekä vakio- että latinalaistanssien mestaruuden. Molemmissa kilpailuissa voitosta käytiin erittäin tiukka taistelu, jossa oululaispari oli niukasti Boleron Eeka Lalaa ja Sofi Krusellia edellä. Myös pronssikamppailut olivat tasaisia. Vakiotansseissa pronssille ylsi Vakitan pari Christian Onufriew ja Elsi Paavilainen ja latinalaistansseissa DSC Oulun Nooa Brockman ja Mila Heikkinen.

Myös lapsi 2 -luokassa vakio- ja latinalaistanssien mestaruudet menivät samaan osoitteeseen, sillä Team HSDS:n Olli Palkivaara ja Kiana Iliev voittivat molemmat mestaruudet. Vakiotansseissa hopeaa pokkasivat TK Masterin Kristian Pungard ja Vasilisa Alexandrova ja pronssia DSC Oulun Okko Haatainen ja Mira Gröhn. Latinalaistansseissa Haatainen ja Gröhn olivat hopealla ja Pungard ja Alexandrova pronssilla. Yhteensä luokassa tanssi upeat 20 nuorta paria!

Seniori 1:n SM-mitalit jaettiin jo aiemmin, mutta muut senioriluokat kilpailivat mitaleistaan ikäkausimestaruuskilpailuissa. Seniori 2:n vakiotanssien mestaruuden voittivat DanceLinen Kimmo Ahonen ja Päivi Rautio, jotka voittivat jo Salossa seniori 1:n mestaruuden. Hopeaa voittivat Ville Häyrynen ja Krista Piippo (Vakita) niukasti ennen TanssiDansin paria Aleksi VolanenIrene Hägerström.

Latinalaistansseissa Jani Kallio ja Satu Vuorjoki (Buumi DanceSport) tanssivat vakuuttavasti koko päivän ja juhlivat seniori 2:n mestaruutta. Hopealle ylsivät Mikko Mättö ja Anna Jouppila-Mättö (Dance Flow) ja pronssille Timo Lehtonen ja Krista Neff-Narva (TanssiDans).

Kuva: Jarkko Alho

Viikonlopun suurimmat osallistujamäärät nähtiin seniori 3 -luokan latinalaistansseissa, joihin osallistui peräti 33 paria. Pitkä kilpailu käsittikin peräti kolme kierrosta ennen finaalia. Lopulta Starin Petri Järvinen ja Ulla Järvinen olivat omaa luokkaansa ja pääsivät juhlimaan mestaruutta. Hopealle sijoittuivat Jarmo Kouhia ja Marjatta Kouhia (Mikkelin Urheilutanssijat) ja pronssille Jouko Karppinen ja Ann-Sofie Matthelié (Buumi DanceSport). Vakiotansseissa kolmen kärki erottautui muista ja kävi hyvin tasaisen kilpailun. Lopulta mestareiksi kruunattiin Ari Hinttu ja Marika Boström (Rolling), hopeaa saivat Pauli Schukov ja Riitta Schukov (Cavalier) ja pronssia Risto Lindroos ja Anne-Mari Lindroos (HaVe Step).

Seniori 4 -luokassa vakiotanssien mestareiksi tanssivat Jouko Leppälä ja Heljä Leppälä (DanceLine) ennen saman seuran paria Keijo VierimaaSeija Vierimaa sekä Feenix-paria Kauko TurunenPirjo Nieminen. Latinalaistanssien mestaruuden veivät Buumi DanceSportin Teuvo Laine ja Raija Laine, hopeaa Cavalier-pari Kari Leminen ja Maarit Vappula ja pronssia Habaneran Jukka Soikkeli ja Aija Soikkeli.

Botafogon Raimo Kekola ja Soile Maunuksela tanssivat sekä vakio- että latinalaistanssien mestareiksi seniori 5 -luokassa. Hopeaa pokkasivat molemmissa kilpailuissa Boleron Kyösti Laitakari ja Päivikki Laitakari. Latinalaistansseissa pronssille sijoittuivat Jukka Laitala ja Hilkka Laitala (Habanera) ja vakiotansseissa Ravi Mehta ja Irja Fager (Oikea Rytmi).

Kuva: Jarkko Alho

Lisäksi viikonloppu käsitti aina yhtä viihdyttävät joukkuekilpailut, joita ei Suomessa usein nähdä. Aikuisissa mitaleille pääsivät TK Master, TanssiDans sekä Vakitan ja Swivelin yhteinen joukkue. Lasten joukkuekilpailussa kolmen kärjen muodostivat DSC Oulu, TK Master sekä TanssiDans. Juniorien mestaruuden voitti puolestaan TK Master ennen DSC Oulua ja TanssiDansia.

SM-sarjojen lisäksi kilpailussa tanssittiin muitakin sarjoja. Yleisen sarjan kilpailussa nähtiin tuttuja nimiä Suomen huipulta, ja vakiotanssit voittivat TanssiDansin Aleksi Ahola ja Fay Antikainen, jotka olivat huhtikuussa SM-kilpailuissa finaalissa. Latinalaistansseissa yleisen sarjan voittivat Igor Bologov ja Arina Lobanova (Lumets). Näiden lisäksi kilpailtiin muun muassa juniori- ja nuorisosarjoissa.

IKM:n yhteydessä kilpailtiin myös yhtä aikaa leikkimielinen mutta vakava Tanssii Kuntajohtajien Kanssa -kilpailu, jossa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Kirkkonummen kunnanjohtaja Virpi Sailas kilpailivat paremmuudesta. Mäkelä sai parikseen Kia Lehmuskosken ja Sailas Sami Heleniuksen. Innovatiivinen kilpailu ylitti jopa paikallislehden uutiskynnyksen!

Hienon viikonlopun tunnelmiin voi vielä palata kilpailun tallenteista. Molempien päivien tallenteet ovat katsottavissa maksutta!

Valtavan suuri IKM on aina suuri ponnistus järjestäjiltä, ja kilpailun valmistelut aloitetaan hyvissä ajoin. Kilpailuviikonloppu sujui kokonaisuutena hyvin, joten suuri kiitos kaikille talkoolaisille tanssielämyksen mahdollistamisesta! Kiitos myös kaikille osallistujille sekä suurilukuiselle yleisölle ja onnittelut menestyneille!

Ensi vuonna ikäkausimestaruuskilpailut tanssitaan Oulussa, ja järjestäjänä toimii Telemark Team.

Tulokset: lauantai, sunnuntai

Suomalaiset palkinnoilla boogie woogien World Cupissa

JULKAISTU: 20.5.2024, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Tulostiedotteet, Yleinen

Boogie woogien World Cupin kauden toinen osakilpailu tanssittiin sunnuntaina Irlannin Corkissa. Suomalaiset olivat vahvoja, ja peräti kolme paria nähtiin palkinnoilla.

Ida-Loviisa Koivunen ja Aaron Koivunen jatkoivat vahvoja suorituksiaan ja voittivat juniorisarjan. Koivuset voittivat myös kauden ensimmäisen osakilpailun, joten he vankistivat johtoaan World Cupissa. Pari voitti viime kaudella nuorten maailmanmestaruuden lisäksi kaikki World Cupin osakilpailut juniorisarjassa, eikä menestykselle näy loppumisen merkkejä.

Koivusten jälkeen toiseksi sijoittuivat sveitsiläiset Valentina Payot ja Leonardo Payot ja kolmanneksi ranskalaiset Alice Paul ja Mahé Maillard. Tällä kertaa junioreissa ei kilpaillut muita suomalaispareja kuin Koivuset.

Ida Keränen ja Juho Päivinen sijoittuivat yleisessä sarjassa toiseksi. He olivat samalla sijalla myös kauden ensimmäisessä World Cupin osakilpailussa. Pohjoismaiden mestaruutta aiemmin keväällä juhlineet Keränen ja Päivinen olivat koko päivän kärkikahinoissa ja olivat välierän parhaita, mutta finaalissa ruotsalaiset Cajsa Weinemo ja Conrad Lindström olivat niukasti edellä. Kolmannelle sijalle sijoittuivat hallitsevat maailmanmestarit Wilma Edlund ja Viktor Edlund, eli Keränen ja Päivinen saivat kovan päänahan.

Toinen yleisen sarjan suomalaispari, Pinja Honkala ja Samuli Kalliala, ylsi myös hienosti finaaliin ja sijoittui lopulta viidennelle sijalle. Yhteensä yleisessä sarjassa tanssi reilu 30 paria.

Myös senioreissa nähtiin suomalaisedustusta. Viivi Jetsonen ja Jarkko Jetsonen etenivät välieriin, mutta valitettava loukkaantuminen teki toiveet finaalipaikasta tyhjiksi. Jetsosten loppusijoitus oli 12:s. Seniorien voitto meni tällä kertaa ruotsalaisparille Joanna StillmanHenric Stillman.

Boogie woogien kansainvälinen kilpailukausi jatkuu juhannusviikonloppuna Puolassa, jossa tanssitaan World Cupin kolmas osakilpailu.

Toiminnanjohtajan palsta 20/24

JULKAISTU: 15.5.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Liiton toimintaa pyörittää liittohallituksen ja toimiston henkilökunnan lisäksi lukuisa määrä vapaaehtoisia, kentältä tulevia henkilöitä. Viime viikolla tehdyn liiton toisen auditoinnin yhteydessä raportoitiin 50 toimijaa 98:ssa eri roolissa. Osa henkilöistä toimii useammassa roolissa esimerkiksi lajijaoksessa ja jossain toimikunnassa tai työryhmässä. Ehtivimmillä rooleja saattaa olla jopa useampia. Lajijaokset pyörittävät alaisuudessa erilaisia työryhmiä, sen mukaan mihin kulloinkin on tarvetta. Muutamia Ohjesäännössä määriteltyjä pysyviäkin työryhmiä on, joista yhtenä esimerkkinä Vakio- ja latinalaistanssijaoksen Sääntötyöryhmä (SäTy). Tietoa liiton jaoksista ja työryhmistä löydät osoitteesta https://www.dancesport.fi/tietoa-liitosta/hallinto-ja-toimihenkilot/

Jaosten alaisuudessa toimivien työryhmien lisäksi liitossa toimii liittohallituksen nimeämä Strategiatyöryhmä. Strategiatyötyhmän alaisuudessa työskentelee tiedotus- ja viestintätiimi, jonka tehtävänä on kuluvan vuoden aikana tehdä strategiaa tunnetuksi jäsenistölle ja esitellä työryhmän toimintaa työryhmän jäsenten avustuksella. Seurakehittäjän puheenjohtajuudella, toimiston alaisuudessa, toimii Huippu-urheilun Tähtiseuratyöryhmä, jonka jäseniä ovat vakio- ja latinalaistanssien ja rock’n’swing tanssien lajipäälliköt. Toimiston alaisuudessa toimii lisäksi työryhmiä, jotka suunnittelevat ja kehittävät palvelualueilla tapahtuvaa toimintaa. Näiden ryhmien puheenjohtajan toimii toiminnanjohtaja.

Toimiston alaisista työryhmistä kooltaan suurin on Osaamisen kehittämisen palvelualueella toimiva Valmentajakouluttajatyöryhmä. Työryhmä koostuu kahdesta erillisestä asiantuntijatyöryhmästä, vakio- ja latinalaistanssien ja rock’n’swing tanssien Kouluttajatyöryhmät. Valmentajakouluttajatyöryhmään kuuluvat palvelualueen vastaava Aija Nybergin lisäksi Harri Antikainen, Tea Kantola, Carina Ahti ja Anssi Kirkonpelto vakio- ja latinalaistanssien Kouluttajatyöryhmästä, sekä Niklas Hagel ja Tommi Koivula rock’n’swing tanssien Kouluttajatyöryhmästä. Monilajinen työryhmä uudistaa valmentajakoulutusten sisältöjä ja valmentajakoulutuspolkua. Muutoksina polkuun jo ensi syksylle on tulossa  muun muassa liiton sitoutuminen kalenteroitujen koulutusten järjestämiseen sekä seurojen/koulutettavien sitoutuminen koko koulutustason suorittamiseen. Lisäksi VOK-koulutusten pakollisuudesta ollaan luopumassa Tason 1 osalta. Näistä ja muista muutoksista tullaan tiedottamaan jäsenistölle mahdollisimman pian.

Toinen osaamisen kehittämisen palvelualueella toimiva työryhmä on vakio- ja latinalaistanssien Tuomaritenttityöryhmä. Ryhmään kuuluvat palvelualueen vastaava Aija Nyberg sekä Minna Tanttu, Harri Antikainen ja Sergey Belyaev. Parin vuoden tauon jälkeen työryhmän toiminta on saatu käynnistettyä ja tuomaripoluilla olevat henkilöt pääsevät nyt etenemään tenttivaiheeseen. Kaikille tenttiin pyrkiville on pystytty osoittamaan tentin vastaanottaja. Kevätkokouksen yhteydessä pidettävässä sääntökokouksessa on vahvistettavana tuomaripolkuun liittyvät korjaukset.

Vuoden 2023 syyskokouksessa kerrottiin, että valmentajalisenssiuudistus suunnitellaan vuoden 2024 aikana ja otetaan käyttöön vuoden 2025 alusta. Tätä työtä varten on koottu monilajinen työryhmä, jonka työsarkana on kehittää moniportainen lisenssijärjestelmä, joka soveltuu liiton lajien käyttöön. Työryhmään kuuluvat puheenjohtaja ja lajipäällikkö (RS) Pirjo Koivula, lajipäällikkö (VL) Toni Tuominen, Huippu-urheilun Tähtiseuran puheenjohtaja Harri Antikainen, Huippu-urheilun Tähtiseurapolulla olevan seuran puheenjohtaja Sergey Belyaev ja lajipäällikkö (Breik) Petri Rasanen. Työryhmän työtä tullaan esittelemään liittohallitukselle liiton suunnitteluviikonloppuna elokuussa ja lisenssin työstö jatkuu vielä syksyn aikana.

Suunnitteilla on uusia työryhmiä. Liitto tarvitsee nuorista ja nuorista aikuisista koottavan, tanssiurheilun näkökulmasta ympäristövastuuta ja yhdenvertaisuutta pohtivan ”Vastuullisuustyöryhmän”. Työryhmä kootaan ensi syksyyn mennessä. Jos teidän seurassa on henkilö, joka on sopivan ikäinen ja halukas tarttumaan toimeen ko. teemojen alla, anna hänet ilmi allekirjoittaneelle. Tarvetta ja suunnittelun alla on myös Kumppanuustiimi, mutta tästä ja muista suunnitelmista kerrotaan sitten kesän ja syksyn mittaan.

Alkavan kesän terveisin

Pirjo

Jos mieltäsi askarruttaa joku asia, ota rohkeasti yhteyttä

050-4080 122 tai pirjo.koivula(a)dancesport.fi

 

WDSF Congress: Introduction of the new WDSF Standard and Latin Scoring System (To replace the AJS)

JULKAISTU: 13.5.2024, KATEGORIAT: Kansainväliset asiat, Koulutustiedotteet

Introduction of the new WDSF Standard and Latin Scoring System (To replace the AJS), 11 – 12 August 2024, Stuttgart

DATE:

11 – 12 August 2024

LOCATION

Nearest Airport : Stuttgart airport (STR)
Venue/Address : Hotel Maritim, Stuttgart, Germany

REGISTRATION

You must be logged in to register to this congress.

  • If you already are a WDSF official please log in with your WDSF user name and password and register to the congress online.
  • Registration and payment for this congress will end on 08 August 2024 23:59 GMT.

IMPORTANT!

Participants which have not paid the registration fee on time will be treated as cancelled and will not be admitted to the congress.
Participants MUST register online, we DO NOT allow registrations at the venue.

MODE

In Person

TIMETABLE

Day 1 Sunday 11 Aug 2024: 11:15am to 6:00pm CEST
Day 2 Monday 12 Aug 2024:  9:00am to 8:00pm CEST
Program: TBD

OBJECTIVE

  1. To provide training and information on the new WDSF Standard and Latin Scoring System
    2. To provide Examinations as required for application of WDSF Adjudicators A License which include English Comprehension, GKT, Theory and Practical Exam on the new WDSF Standard and Latin Scoring System

PRE-REQUISITE

New applicants to refer to WDSF Competition Rules

ELIGIBILITY

  • All WDSF Licensed Adjudicators for Standard and Latin disciplines
  • Approved WDSF Adjudicators B/C license applicants
  • Observers

COURSE FEES

  • 1 day course: 100 CHF (12 Aug 2024 for new applicants who wish to attend one day congress and existing license renewal)
  • 2 days course: 250 CHF (11-12 Aug 2024 WDSF Standard and Latin Scoring System Course)

CLOSING DATES

  • New Candidates’ applications (to be submitted by National Federation) no later than 28 July 2024, 23:59 GMT
  • Congress registration and payment shall close on 8 Aug 2024, 23:59 GMT
  • All payment must be made online, no registration or entry is allowed on the day of the course and no late registration will be accepted

REGISTRATION METHOD

  • Registration for the course can be completed here
  • To register, please ensure that you are logged in using your designated username (usually MIN). In the event that you have forgotten your password, you can reset it here.

LOCAL ORGANISER CONTACT PERSON

Organiser : Deutscher Tanzsportverband e.V.
Contact Person : Harry Koerner
Email : harry.koerner@goc-stuttgart.de