Päivä: 26.11.2023

Historian ensimmäinen pyörätuolitanssin arvokisamitali Suomeen – Timo Pyykkönen ja Tuuli Harju MM-hopealle Genovassa

JULKAISTU: 26.11.2023, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Paratanssiurheilu, Tulostiedotteet
MM-hopeamitalistit Tuuli Harju ja Timo Pyykkönen, kuva: Tea Kantola

Historian ensimmäinen pyörätuolitanssin arvokisamitali Suomeen – Timo Pyykkönen ja Tuuli Harju MM-hopealle Genovassa 

Pyörätuolitanssin MM-mitaleista on kilpailtu kuluvan viikonlopun ajan Italian Genovassa. Suomen joukkueen osalta toinen kilpailupäivä lauantaina 25.11. päättyi iloisiin tunnelmiin, kun Timo Pyykkönen ja Tuuli Harju onnistuivat tekemään uransa parhaan tuloksen kovatasoisessa kilpailussa combi standard 1 -luokassa. Tuloksena parille hienosta suorituksesta MM-hopeaa, joka oli samalla Suomen historian ensimmäinen pyörätuolitanssin MM-mitali. Suuret onnittelut Timolle ja Tuulille! 

Pyörätuolitanssin MM-kilpailut jatkuvat vielä sunnuntaina, kisoja voi seurata esimerkiksi livestriimistä Youtubesta: https://www.youtube.com/playlist?list=PLCV0Zkt0M_LVStmZy6Aq9ANauWr2656Hc 



Suomelle kolme mitalia boogie woogien MM-kisoista Sveitsistä – Masi Saurén päätti upean uransa maailmanmestaruuteen

JULKAISTU: 26.11.2023, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Rock'n'swing -tanssit, Tulostiedotteet

Suomelle kolme mitalia boogie woogien MM-kisoista Sveitsistä – Masi Saurén päätti upean uransa maailmanmestaruuteen

MM-kultamitalistit boogie woogie seniorit, Hanna Vammeljoki ja Masi Saurén

Suomen tanssijat menestyivät upeasti lauantaina 25.11. käydyissä boogie woogien MM-kisoissa Sveitsin Genevessä. Suomen parit putsasivat palkintopöydän voittamalla sekä junioreiden että senioreiden sarjan. Junioreissa nähtiin jopa iloinen kaksoisvoitto suomalaisten voimin.

Senioreiden sarjassa pitkän ja menestyksekkään uransa maailmanmestaruuteen kruunasi Suomen Masi Saurén yhdessä nykyisen parinsa Hanna Vammeljoen kanssa. Saurén on voittanut aikaisemmin yleisen sarjan MM-kultaa vuonna 2021 ja MM-hopeaa 2022 Anna Tyutyunyukin kanssa. Nyt upea ura paketoitiin vielä yhteen maailmanmestaruuteen, kun he Vammeljoen kanssa nousivat jännittävän ja tiukan finaalikamppailun päätteeksi korkeimmalle korokkeelle Geneven illassa. Suomen toinen pari senioreiden sarjassa, Viivi Jetsonen ja Jarkko Jetsonen, tanssivat sijalle 15. jääden ensimmäisinä niukasti ulos semifinaalista.

Junioreissa Suomi pääsi juhlimaan upeaa kaksoisvoittoa. Maailmanrankingin ykköset, koko kauden maailmancupin kisoja hallinneet Ida-Loviisa Koivunen ja Aaron Koivunen kestivät ennakkosuosikin paineet ja tanssivat vakuuttavaan voittoon ja maailmanmestaruuteen. Hopealle ylsivät iloiset yllättäjät, Suomen Elise Vaulimo ja Samuel Vaulimo. Pari saavutti elokuussa Stuttgartin world cup -kisassa ensimmäisen top3-sijoituksensa, ja kehitys jatkui myönteisesti nyt

Junioreiden MM-kultamitalistit, Ida-Loviisa Koivunen ja Aaron Koivunen

MM-hopean merkeissä.

 

Yleisessä sarjassa Ida Keränen ja Juho Päivinen sijoittuivat finaalissa kuudennelle sijalle. Maailmanrankingissa toisella sijalla oleva pari ei yltänyt tällä kertaa aivan tavoitelluille sijoille hyvästä tanssista huolimatta, ja joutuivat tunnustamaan muut paremmikseen. Kilpailun voittoon tanssivat rankingia johtavat Ruotsin Wilma Edlund ja Viktor Edlund, jotka nappasivat näin Ruotsille pitkästä aikaa MM-kultaa. Suomen toinen pari, Ella Äijänaho ja Kimi Manner tanssivat sijalle 16., jääden ensimmäisinä ulos semifinaalista.

”Hieno kilpailupäivä Suomelle ja Tanssiurheiluliitolle. Boogie Woogie MM-kilpailuista kaksi kultaa ja hopea on paras saavutus tähän mennessä. Suomi on noussut parhaiden maiden joukkoon kaikissa ikäsarjoissa. Onnittelut kaikille kilpailuun osallistuneille”, kommentoi historiallista tulosta Suomen lajipäällikkö ja liiton toiminnanjohtaja Pirjo Koivula.

Boogie woogien kansainvälinen kilpailukausi huipentuu 9. joulukuuta Budapestissa käytäviin maailmancupin finaaleihin.

Kaikki kilpailun tulokset löytyvät WRRC:n sivuilta osoitteesta https://dev.wrrc-registration.com/results/2023-361/#